Metinden video oluşturan yapay zekaların savaşı kızışıyor

Adobe, kullanıcıların sadece metin komutlarıyla video klipler oluşturmasına olanak tanıyacak gizemli bir metinden videoya üretken yapay zeka ürünü üzerinde çalışıyor. Dahası, bu yapay zekanın OpenAI'nin Sora'sını gölgede bırakacağı iddia ediliyor.

Metinden video oluşturan yapay zekaların savaşı kızışıyor

OpenAI, sene başında metinden video üreten yapay zeka uygulaması Sora'nın demolarını göstermiş ve metin komutları kullanarak video oluşturmanın artık mümkün olduğunu ilan etmişti. Ama Sora bu alanda yalnız değil. Adobe da gizlice benzer bir uygulama geliştiriyor ve sızan görüntüler, şimdiden Sora'dan daha iyi olduğunu gösteriyor.

Hangi ürünün daha iyi olacağını söylemek için henüz çok erken. Adobe'un adı açıklanmayan aracı henüz piyasaya çıkmadı ve Sora daha geniş bir sürüm öncesinde hala test ediliyor.

Ancak bir rapor Adobe'un metinden videoya hizmetini geliştirmek için daha iyi bir yol izleyebileceğini gösteriyor: Şirket, yapay zeka modelini eğitmek amacıyla kliplerini lisanslamaları için içerik oluşturuculara ödeme yapacak.

Adobe belgelerine göre şirket, rakibi Sora'ya karşı video satın almaya başladı. Adobe'un içerik oluşturucu ağına "yürümek gibi günlük eylemlerde bulunan ya da neşe ve öfke gibi duyguları ifade eden insanların videoları" için 120 dolar teklif ettiği bildiriliyor.

Videonun dakikasına 7 dolar ödeyecekler

Rapora göre Adobe ayrıca ayakların, ellerin ve gözlerin anatomi çekimlerini de istiyor. Akıllı telefonlar veya fitness ekipmanları gibi nesnelerle etkileşime giren insanlar da öncelikler arasında. Ancak Adobe telif hakkıyla korunan içerik, çıplaklık veya diğer potansiyel olarak rahatsız edici materyaller istemiyor.

Adobe'un teklifinin içerik oluşturucular için dakika başına yaklaşık 2,62 dolara denk geldiği bildiriliyor. Üstelik Adobe yakında bu ücretleri videonun dakikası başına 7,25 dolara kadar çıkarabilir. Benzer videolar çekiyorsanız, Adobe içerik üreticileri grubunda Adobe tekliflerine cevap vermek isteyebilirsiniz.

Öte yandan, OpenAI, kendi yapay zekasını eğitmek için YouTube'daki videoları izinsiz olarak kullanmakla suçlanıyor.