Microsoft 11'in yenilenen kullanıcı arayüzü parçalarına bir yenisi daha ekleniyor

Microsoft yavaş ama istikrarlı bir şekilde Windows 11'i yenileme devam ediyor. Şirket, geçtiğimiz hafta Dev ve Canary Kanallarında yayınladığı 26052 numaralı derleme ile Renk Yönetimi uygulamasını daha kullanışlı hale getirdi.

Microsoft 11'in yenilenen kullanıcı arayüzü parçalarına bir yenisi daha ekleniyor

Microsoft, Windows 11'de pek çok eski kullanıcı arayüzü parçasını modernize etmiş olsa da kullanıcıların çoğu Windows ayarını değiştirirken hala eski Ayarlar kullanması gerekiyor. Ancak geçtiğimiz hafta Dev ve Canary Kanallarında yayınlanan 26052 numaralı derleme ile eskiden kalan parçaların sayısı biraz daha azalıyor. Renk Yönetimi uygulaması artık Ayarlar uygulamasında özel ve düzgün bir şekilde modernize edilmiş bir bölüme sahip.

Farklı renk profilleriyle çalışan kullanıcılar, Yapı 26052'den itibaren ihtiyaç duydukları ayarları Ayarlar > Sistem > Ekran > Renk Profili bölümünden yapabilecek.

Neowin

Buna ek olarak, yeni Renk Yönetimi sayfası artık Otomatik Renk Yönetimi özelliğine (ACM) kavuşuyor. Microsoft, son Windows 11 özellik güncellemelerinde ACM'yi tanıtarak desteklenen ekranlara sahip kullanıcıların daha doğru renkler elde edebilmesine olanak sağlamıştı. Otomatik Renk Yönetimi ayrıca, dithering gibi farklı teknikler kullanarak desteklenmeyen ekranlarda da görüntü kalitesini artırmaya yardımcı oluyor. Windows 11'in mevcut sürümünde ACM'ye Ayarlar > Ekran > Gelişmiş Ekran altından ulaşılabiliyor.

Neowin

Windows 11 yapı 26052'deki yeni Ayarlar sayfasının eski Renk Yönetimi özelliğinin yerini almadığını belirtmek lazım. Özellik, "colorcpl" komutu veya Windows Arama kullanılarak hala erişebilir durumda.