Microsoft, 22H2'nin yayınlayacağı son Windows 10 sürümü olacağını açıkladı: Bu ne anlama geliyor?

Microsoft, 22H2'nin yayınlayacağı son Windows 10 sürümü olacağını açıkladı ve Windows 11 LTSC'yi duyurdu. Peki, bu ne anlama geliyor? Windows 10'un kullanım ömrü ne zaman dolacak?

Microsoft, 22H2'nin yayınlayacağı son Windows 10 sürümü olacağını açıkladı

Neredeyse sekiz yıllık aktif geliştirme ve desteğin ardından Microsoft, Windows 10 için son sürümünü yayınlamaya hazır gibi görünüyor. Tech Community forumlarındaki bir gönderiye göre 22H2 güncellemesi, 14 Ekim 2025'te desteğin sona ermesi planlanan son Windows 10 sürümü olacak. Başka bir deyişle Windows 10'a sunulan destek, 14 Ekim 2025'te sona erecek.

Yeni duyuru, kullanıcıların Windows 10 için daha fazla özellik güncellemesi beklememesi gerektiği anlamına da geliyor. Şirket, aylık güvenlik yamaları ve küçük düzeltmelerle Windows 10 Enterprise, Education, Home ve Pro SKU'larına hizmet vermeye devam edecek. Resmi belgelerde açıklandığı gibi, mevcut LTSC sürümleri ise 14 Ekim 2025'ten sonra da desteklenmeye devam edecek.

Ayrıca Microsoft, ilk Windows LTSC (Uzun Süreli Hizmet Kanalı) sürümü için planlarını da duyurdu. İlk Windows 11 tabanlı Uzun Süreli Hizmet Kanalı sürümü (Kurumsal ve Kurumsal IoT) 2024'ün ikinci yarısında sunulacak ve bu sayede, şirketlerin Windows 10’dan 11’e yükseltmeyi planlamak ve uygulamak için yeterli zamana sahip olmaları sağlanacak. Microsoft, planlanan sürüm penceresine yaklaştıkça daha fazla bilgi paylaşacağını söylüyor.

Microsoft’un Windows 10’u kullanımdan kaldırma ve Windows 11 LTSC'yi tanıtma planları hakkında Tech Community forumunda daha fazla bilgi edinebilirsiniz.