Microsoft, Apple'ın M3 işlemcili MacBook Air'ini yeneceğini söylüyor

Yapay zeka yarışı kızışırken Microsoft, önümüzdeki ay Seattle'da düzenlenecek bir etkinlikte yeni dizüstü bilgisayarlarını tanıtmayı planlıyor. Ve bu bilgisayarların, Apple'ın M3 işlemcili MacBook Air'ini yeneceğinden de emin görünüyor.

Microsoft, Apple'ın M3 işlemcili MacBook Air'ini yeneceğini söylüyor

Microsoft, yeni nesil Arm destekli dizüstü bilgisayarlarının CPU performansı sayesinde, yapay zeka ile hızlandırılmış görevlerde Apple'ın M3 MacBook Air'ini yeneceğini düşünüyor.

Buna göre, yaklaşmakta olan Snapdragon X Elite işlemciler sonunda Microsoft'un Arm işlemcileriyle daha fazla entegre olmak için aradığı performansı sunacak. Ayrıca Microsoft, bu yeni nesil çiplerin Apple'ın M3 çiplerinden daha iyi olduğunu göstermek için birkaç demo da hazırlamayı planlıyor.

Microsoft, Surface'i yapay zeka bilgisayarı yapacak

Microsoft, Windows AI bilgisayarların "Rosetta 2'den daha hızlı uygulama emülasyonuna" sahip olacağını iddia ediyor. İlginçtir ki, M3 çipli MacBook Pro'nun soğutma sistemine sahip olması nedeniyle daha hızlı olup olamayacağı, MacBook Air'in ise bu özelliğe sahip olup olmayacağı belli değil. Ayrıca bu çipin daha önce duyurulan M3 Pro ve M3 Max işlemcileri geçmesi de pek olası değil.

Bununla birlikte, Microsoft'un yeni nesil Surface dizüstü bilgisayarlarını gerçekten AI PC'ler olarak konumlandırmak istediği de biliniyor.

M3 MacBook Air

Apple ise M3 MacBook Air'in en iyi AI dizüstü bilgisayar olduğunu iddia ediyor ancak kimin daha üstün olduğunu tespit edecek bir standart da yok. Yapay zeka söz konusu olunca her şey fazlasıyla göreceli. Yapay zeka canı isteyince çok başarılı sonuçlar üretebilirken, bazen bir komutun içindeki bir virgülü beğenmeyip saçma sapan sonuçlar verebiliyor.

Yine de kimin en iyi olduğuna, kullanıcılar karar verecek gibi görünüyor...