Microsoft çalışanlarına Xbox Game Pass Ultimate şoku

Microsoft çalışanları, bugüne dek sahip oldukları önemli bir avantajı çok yakında kaybedebilir. Ama Xbox lideri Phil Spencer'ın açıklaması, küçük bir umut ışığı olduğunu gösteriyor.

Microsoft çalışanlarına Xbox Game Pass şoku

Tam zamanlı bir Microsoft çalışanı olmanın en iyi avantajlarından biri de Xbox Game Pass Ultimate’e ücretsiz erişim sunulmasıydı. Ancak yeni bir habere göre şirket, iş gücünün büyük bir kısmı için bu avantajı ortadan kaldırabilir.

Verge tarafından ismi verilmeyen kaynaklara atıfta bulunularak hazırlanan habere göre Microsoft, çalışanların büyük bir kısmına Ocak 2024’ten itibaren Xbox Game Pass Ultimate’e ücretsiz erişim sağlayamayacağını duyurmaya başladı. Ancak direkt olarak Xbox ve Microsoft Gaming bölümünde çalışan Microsoft ekip üyelerinin bu avantaja sahip olmaya devam edeceği de bildiriliyor. Şirketin iş gücünün geri kalanı için, sadece 12 aylık abonelikte özel bir indirim sunulacak.

Haberde, birçok Microsoft çalışanının şirketin iç forumları aracılığıyla bu hamleye ilişkin memnuniyetsizliklerini dile getirdiği belirtiliyor. Bildirilene göre Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, bu mesajların bazılarına, bu karardan haberi olmadığını ve bu konuyu inceleyeceğini belirterek yanıt verdi.

Bu kararın geçerli olacağını varsayarsak, diğer birçok teknoloji şirketi gibi Microsoft'un da geçmişte olduğu kadar çok sayıda çalışan avantajı sunmayabileceğini söyleyebiliriz. Şirket, yalnızca birkaç gün önce son mali çeyreği için sağlam mali rakamlar açıklamış olsa da, mevcut küresel ekonomik durum nedeniyle harcamalarını mümkün olduğu kadar sınırlaması gerektiğine inanıyor olabilir.