Tarihin gördüğü en iyi reklamlardan biri mi? Microsoft’un dev Las Vegas “küresi” üzerinde yayınladığı Xbox reklamı büyüledi

Microsoft, Las Vegas’ın dev “küresi” Sphere’de yayınlanan Xbox reklamıyla bu kez çok büyük oynadığını herkese kanıtladı.

Tarihin gördüğü en iyi reklamlardan biri olabilir

Microsoft, bu haftanın başlarında Xbox konsolu ve oyun serisi için yeni sonbahar pazarlama ve tanıtım kampanyasını başlattı. Perşembe gecesi, bu kampanya dünyanın en büyük LED ekranı olan ve buradaki haberimizde detaylarıyla bahsettiğimiz Las Vegas Sphere'de gerçekleşti.

"Maxhovid" tarafından kaydedilip YouTube'da yayınlanan bir dakikalık klip, Microsoft'un yeni "Hayallerinizi Güçlendirin" kampanyasında bulunan içerik türünün aynısını ele alıyor. Sphere'de, Starfield, Forza Motorsport, Cyberpunk 2077 ve yakında çıkacak olan Hellblade II gibi oyunlar gösteriliyor. Klip, Microsoft'un üç yeni nesil Xbox konsolunu (Xbox Series X, 512 GB beyaz Xbox Series S ve 1 TB siyah Xbox Series S) göstererek sona eriyor. Ayrıca Sphere Xbox reklamında bazı güzel 3D illüzyon efektleri de bulunuyor.

Las Vegas'ın en yeni eğlence mekanı olan Sphere, 18.600 koltuklu küresel oditoryumun içinde devasa bir 16K LED ekranı ile Eylül ayı sonlarında ilk açılışından bu yana bir dizi U2'nin konserine ev sahipliği yaptı.

Ancak Sphere'in dış kısmı çok daha halka açık ve görünür bi yapıya sahip. 112 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 160 metre genişliğindeki yapı, yaklaşık 54.000 metrekarelik LED ekranlarla kaplı. Başka bir deyişle, Dünyanın en halka açık yerlerinden birinde devasa bir reklam tabelası yer alıyor.

Microsoft muhtemelen Xbox reklamını Las Vegas Sphere'de yayınlamak için çok para ödedi. Kısa bir süre önce Yerel KSNV haber istasyonu, adı açıklanmayan bir reklam ajansına dayandırdığı haberinde Sphere'in sahiplerinin LED ekranlarda bir günlük reklam için 450.000 dolar, bir hafta için ise 650.000 dolar ücret aldığını bildirdi.