Microsoft, Chromium'a Geçiyor: Edge Ölüyor mu?

Web tarayıcısı konusunda pek başarılı olamayan Microsoft, şimdi de Chromium tabanlı bir web tarayıcısı geliştiriyor!

Microsoft, Chrome'a geçiyor

Yeni bir rapora göre Microsoft, bir başka web tarayıcısı geliştirmek için kolları sıvadı. Bu seferki web tarayıcısı, işi garantiye almak için Chromium projesini temel alacak. Açık kaynaklı Chromium, Chrome'un da temelini oluşturuyor.

Windows Central'in raporuna göre Microsoft, web tarayıcısı Edge'in alt yapısını oluşturan EdgeHTML'de artık ısrar etmek istemiyor. Edge, Windows 10 ile gelen web tarayıcısı ve Microsoft'un Edge'i kapatıp kapatmayacağı henüz belli değil. Firma bu değişiklikleri Edge'in görünümünde bir değişiklik yapmadan da gerçekleştirebilir.

Bu hamle gerçekleşirse ilginç bir sonuç doğuracak. Bugün Windows Store'a bir web tarayıcısı uygulaması yüklerken, tarayıcının EdgeHTML motorunu kullanması şart koşuluyor. Ancak Microsoft'un kendisi farklı bir motor kullanırsa, kurallar değişecek ve Google, kendi web tarayıcısını Windows Store'a yerleştirebilecek. Tabi Microsoft, kendine imtiyaz tanıyıp, aynı kuralları işletmeye devam edebilir de.

Proje şu an Anaheim kod adıyla biliniyor (Anaheim, Kaliforniya'da bir şehir). Rapora göre Chromium tabanlı tarayıcıyı bir sonraki işlevsel Windows 10 güncellemesinde görme ihtimalimiz var.

Okuyucu Yorumları