Microsoft, E3'te Xbox One X'in Fiyatını da Açıkladı

Eğer siz de büyük bir heyecanla Xbox One X'in raflara çıkacağı günü bekliyorsanız, açıklanan bu fiyat bilgisi hevesinizi kaçırabilir!

Xbox One X'in fiyatı belli oldu

Görünüşe bakılırsa Geoff Keighley'in tahmini doğru çıktı; Xbox One X'in fiyatı 499$ olacak. Fiyat açıklaması, Microsoft'un E3 2017'de düzenlediği konuşma sırasında Xbox şefi Phil Spencer tarafından yapıldı.

Bu fiyat bir çok oyuncunun beklediğinden yüksek, özellikle Xbox One S'nin 249$'a düşeceğini göz önünde bulundurursak.

Microsoft'un konferansı sırasında konsol tüm özellikleriyle tanıtıldı ve cihaz orijinal Xbox One ve Xbox One S'ye kıyasla bir çok avantaja sahip. Xbox One X, 12GB GDDR5 belleğe ve 6 Teraflop işlemci gücüne sahip.

Spencer E3'te yaptığı konuşmada "Xbox'da bulunan tüm oyunlar Xbox One X'de daha iyi çalışacak." dedi. Bu konsol, Microsoft'un şimdiye dek ürettiği en güçlü sistem olsa da, kendine özel (exclusive) oyunlar veya ekstra donanım gerektirmeyecek. Xbox One'da çalışan her şey Xbox One X'de de çalışacak.

Yine de, 499$ oldukça yüksek bir fiyat. Microsoft, yeni bir sistem için bu kadar fazla fiyat talep ederek bir hata yapıyor olabilir. Xbox One S ve PS4 Pro'dan neredeyse iki kat daha pahalı olan yeni konsol, bu yüksek ücret karşılığında pek yeni ve gelişmiş bir deneyim de sunmuyor.

En azından Xbox One S'in fiyatı düşüyor, böylece 4K bir sistem istemiyorsanız konsola tüm maaşınızı yatırmak zorunda kalmayacaksınız.

Okuyucu Yorumları