Microsoft Edge eklenti desteği başka bahara!

Edge'in belki de en büyük eksiği, görünüşe göre uzunca bir süre daha en büyük eksik olarak kalacak!

Edge hayalleri suya düştü!

Eklenti desteğinin olmaması, Chrome ve Firefox gibi diğer tarayıcılar ile karşılaştırıldığında Microsoft Edge'in büyük zaaflarından biri durumunda. Ama yeni nesil tarayıcıya geçiş yapmak için eklenti desteğinin gelmesini bekleyen kullanıcılar biraz daha sabretmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

Microsoft daha önce tarayıcının eksik özelliklerini yıl sonuna kadar tamamlayacağını söylemişti ancak yaklaşan "Threshold 2" güncellemesinde bunun gerçekleşmesi pek mümkün görünmüyor. Yayınlanan yeni rapor, eklenti desteğinin Windows 10 için 2016 yılında gelmesi beklenen Redstone güncellemesine ertelendiğini iddia ediyor.

Kullanılabilir hale geldiğinde Microsoft Edge eklentileri Google Chrome üzerindekilerle çok benzer olacak. Bu durum da geliştiricilerin iki tarayıcı üzerindeki çalışmalarını daha da kolay gerçekleştirebilmelerini sağlayacak.

Microsoft kullanıcıları kendi tarayıcısında tutmak için büyük bir çaba sarf etse de önemli özelliklerinin olmaması ve uzun gecikme süresi gibi problemler, bir süre daha insanları Edge'den uzak tutacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları