Microsoft'tan kullanıcılara Edge "ricası"

Microsoft, Chrome ve Firefox kullananları Edge'e geçirebilmek için sürpriz bir yönteme baş vuruyor!

Microsoft'un Edge "ricası"

Microsoft, Chrome ve Firefox kullanıcılarını Edge kullanmaya ikna etmek için farklı bir yöntem denemeye başlıyor. Yeni sızan Windows 10 ön izleme (build 10568) sürümünde yazılım devi kullanıcıların varsayılan uygulamaları belirleyebileceği bir ekrana yer verdi. Bu bölümde eğer Microsoft Edge varsayılan tarayıcı olarak ayarlanmışsa ve kullanıcılar bunu değiştirmek isterlerse bir iletişim kutusu açılarak Microsoft Edge'e bir şans vermek isteyip istemedikleri soruluyor. Açılan diyalog kutusunda ayrıca Edge'in Cortana entegrasyonu ve okuma modu gibi bir dizi anahtar özellikleri de kullanıcılara aktarılıyor.

Windows 10 zaten tarayıcı tercihlerini belirleme işlemini daha da zorlaştırmıştı. Eski Windows sürümlerinde kullanıcılar tarayıcının kendisi aracılığıyla doğrudan varsayılan tarayıcı olarak ayarlayabiliyorlardı. Windows 10'da ise ayarlar bölümünden varsayılan uygulamalar menüsünü ziyaret etmek gerekiyor.

Microsoft şimdi Edge'i teşvik etmek için son bir gayretle daha agresif bir tutum sergilemeye başladı. Ancak bu tür taktiklerle ne derece başarılı olabileceği tartışılır.

Edge, Microsoft'un para kazanma stratejisinde büyük bir rol oynuyor. Bu nedenle Microsoft'un yeni tarayıcısını yaygınlaştırmak için çeşitli yollara başvurması sürpriz değil. Edge becerikli görünse de halen bazı temel özellikleri eksik ve eklenti desteğinin gelmesine belirli bir süre daha var. Ancak görünen o ki Microsoft, tarayıcısını daha da iyi hale getirene kadar "rica"larına devam edecek.

Okuyucu Yorumları