Microsoft Edge, uyku moduna alınan sekmelerde ne kadar iyi olduğunu bu rakamlarla kanıtlıyor

Microsoft, iyileştirilmiş sekme uyutma sistemi sayesinde kaç sekmenin uyku moduna geçirildiğini, ne kadar RAM tasarrufu yapıldığını açıkladı.

Microsoft Edge, sekmelerle "şov yaptı"

Sürekli olarak yeni yetenekler kazanan bir web tarayıcısı olan Microsoft Edge, diğer tarayıcılarda olmayan bazı özelliklere de sahip. Bunlardan bir tanesi, bellek tasarrufu sağlamak ve tarayıcının performansını artırmak için arka planda olan ve kullanılmayan sekmeleri dondurmak. Ve şimdi Microsoft, özelliğin bellek tüketimini nasıl daha verimli hale getirdiği ve Edge'in artık sekmeleri ne zaman dondurması gerektiğini anlamakta nasıl daha iyi olduğu hakkında daha fazla ayrıntı paylaştı.

Açıklamaya göre Edge'in uykuda bekleyen sekmeleri, sadece 28 günde 273 Petabayt RAM tasarrufu sağladı. Ayrıca sadece Eylül ayında 1,38 milyar sekmeyi uyku moduna geçirildi ve belleğin yüzde 83’ünden tasarruf edildi.

Asla kapatmadığınız tonlarca sekmeyi uyku moduna geçirmenin yanı sıra, Microsoft Edge artık sekmelere ne zaman müdahale etmesi gerektiğini anlama ve sayfaları otomatik olarak uyku moduna alma konusunda biraz daha iyi. Tabii ki özellik, istisna listelerinize halen saygı duyuyor ve tarayıcıya yapmamasını söylediğiniz web sitelerini asla dondurmuyor.

Uyku Sekmelerini Edge Ayarları > Sistem ve performans > Performansı Optimize Et bölümünden özelleştirmek mümkün.