Microsoft Office 2003 Servis Paketi 1

Microsoft Office 2003 kullanıcılarından gelen öneriler doğrultusunda geliştirilen Office 2003 Servis Paketi 1, artan performans ve güvenilirliğin yanısıra pek çok yeni özelliği de kullanıcılara sunuyor.

Microsoft Office 2003 Servis Paketi 1

Microsoft Office Sistemi’nin performans ve güvenilirliği geliştirilmiş; ve yeni özellikleri artırılmış Microsoft Office OneNote 2003 ile Microsoft InfoPath 2003 programlarını da kapsayan, Microsoft Office 2003 Servis Paketi 1 (SP1) ürünü piyasaya sunuldu.

Office 2003 SP1 ile kullanıcılar InfoPath tabanlı çözümleri daha kolay geliştirebilecekler; OneNote’da notlarını daha etkili biçimde oluşturacaklar, düzenleme ve paylaşma olanağına sahip olacaklar ve bugüne kadar sunulmuş olan en güvenilir ve emniyetli Microsoft Office versiyonunu daha da güven duyarak kullanabilecekler.

Microsoft Office Ürün Müdürü Tolunay Tomruk Servis Paketi 1 ile ilgili olarak “Müşteri ilişkileri faaliyetlerimiz çerçevesinde müşteri geri dönüşleri sayesinde, Microsoft Office Sistem’de, ürün güvenilirliğinin sürekli geliştirilmesi konusunda çok hızla ilerlemeler kaydettik. Müşterilerimizden bilgi toplamaya başlayarak ürün hatalarını daha önceki sürümlere göre ortalama 7 kat daha hızlı çözümlemeye başladık. Ancak biz burada da durmadık, SP1 ile ürün performansını etkileyen temel konuları değerlendirerek ürün güvenilirliğini daha da geliştirdik.” dedi.

SP1’in Gelişiminde Kullanıcının Rolü

Microsoft, Office Sisteminin beta testi sürecinden bu yana, Microsoft hata raporlama araçları, Office Online ve Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı gibi çalışmaları çerçevesinde, teknik verileri ve müşteri görüşlerini topluyordu. Sürdürülen bu müşteri ilişkileri faaliyetleri sayesinde, Microsoft Office Sistemi’nin geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya sürülmesinden önce Microsoft, müşterilerinin en çok önem verdikleri konuları tanımlama, öncelikleri belirleme ve bu bilgiler çerçevesinde de yeni özellikler geliştirme olanağı buldu. Microsoft müşteri ilişkileri faaliyetlerini Office sisteminin, müşterilerinin performans ve güvenilirlik konusundaki süregelen ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla kullanıyor.

Yeni Özellikler

Artırılan emniyet, istikrar ve güvenilirliğe ek olarak müşterilerin SP1’de yararlanabilecekleri yeni özellikler şunlar;

Dijital imza ve e-posta ile gelişmiş form paylaşımı kullanan InfoPath yazılım geliştiricileri için daha fazla destek. Ek araçlar ve Extensible Markup Language (XML) fonksiyonlarının kullanımında artan destek sayesinde SP1 kullanan yazılım geliştiriciler, InfoPath tabanlı çözümleri daha hızlı ve kolay oluşturacaklar. Son kullanıcılar, Tablet PC’ler için geliştirilen el yazısı desteğinden, InfoPath e-posta eklentileri için sunulan destekten ve dijital imza için geliştirilen destekten yararlanacaklar.

Office 2003 ve mobile araçlarla zengin OneNote entegrasyonu. SP1 ile bilgi çalışanları Office dokümanlarını doğrudan OneNote içine yerleştirebilecekler, toplantı detaylarını Microsoft Office Outlook 2003’ten aktarabilecekler, Outlook 2003 kontakları ve randevuları oluşturabilecekler, geliştirilmiş medya desteği sayesinde kullanıcılar notlarını Windows Mobile tabanlı Cep PC veya Smartphone’dan doğrudan OneNote’a kopyalayabilecekler ve notları ile otomatik senkronize olacak videolar çekebilecekler.

Outlook’da daha fazla spam kontrolu. SP1, Outlook 2003 ile hizmete sunulan spam e-posta kontrol sistemi üzerine yapılandırıldı. Bu kontrol sistemi, kullanıcıların gelen uluslararası mesajları daha iyi şekilde yönetebilmelerine ve mesajları gereksiz e-posta klasörüne taşıyarak, gönderenin ülke takısına veya mesajın karakter şifrelemesine göre spam filtrelenmesine olanak sağlıyor. Outlook 2003 kullanıcıları ayrıca, yanıt verdikleri e-postalardaki alıcıların adreslerinin otomatik olarak Güvenli Gönderici (Safe Sender) listesine kaydedilmesi ve ileride gelecek e-postaların uygun biçimde alınmasına imkan sağlayan hizmetten de yararlanıyorlar.

Access Conversion Toolkit ile dönüşüm maliyetini düşürme. Müşteriler, http://www.microsoft.com/Office/Access/prodinfo/default.mspx. adresinden ayrıca indirebilecekleri Access Conversion Toolkit ile, Office 2003 güncellemelerini ve yeni yüklemeleri daha iyi şekilde planlayarak gerçekleştirebilecekler. Bu yeni grup araç ve dökümantasyonlar ile kuruluşlar Access veri tabanlarını güncelleme sürecinin bir parçası olarak keşfedip, değerlendirip, dönüştürebilecekler.

Kullanıcılarının katkılarıyla geliştirilen Microsoft Office 2003 SP1, Microsoft’un web sitesinden indirilebiliyor. Türkiye’de ise müşteriler Microsoft Office 2003 SP1 ürününe office.microsoft.com adresinden ulaşabilecekler.

Okuyucu Yorumları