Microsoft Oyunlar İçin Yeni Bulut Teknolojileri Deniyor

Microsoft, oyunların kullanıcıların depolama alanındaki etkisini düşürmek için yeni bulut teknolojileri deniyor!

Yeni bulut teknolojileri deniyor!

Microsoft'un geçenlerde sınırlı sürüm Project Scorpio Edition'ı ön siparişe açmasıyla artık kapımıza kadar gelen Xbox One X'in, sorun olmasından korkulan bir durumu var. 4K çözünürlükte oyunculuk gerçek olmaya başlarken, Forza gibi bazı oyunların dosya boyutları feci derecede arttı, örneğin haberlere göre Forza'nın 100GB kadar indirme boyutu var.

Microsoft Kurumsal Başkan Yardımcısı Mike Ybarra, GamesRadar'la olan bir röportajında, firmasının bulutu kullanarak kullanıcıların depolama alanındaki etkiyi azaltma üzerinde araştırma yaptığını söyledi.

Anlatılana göre, şöyle çalışması beklenen bir teknoloji: Bir video akış hizmeti gibi, yalnız mesela bir PlayStation Now video akışını sağlamak kadar düz mantık değil, oyun veya uygulama "akıllı" şekilde oyunun neresinin indirilmesi gerektiğine karar verip indirecek. En azından teoride böyle.

Bunlar henüz sadece konseptler, ama Microsoft'un potansiyel problem üzerinde şimdiden çalışmaya başlamış olduğunu görmek sevindirici. Bu arada Xbox One X, 7 Kasım'da piyasaya çıkıyor.

Okuyucu Yorumları