Microsoft, şişiren yazılımlara odaklandı

Microsoft, Windows 8'de, yeni PC alanların en büyük şikayetini işte böyle çözmeye çalışacak!

Windows 8, çöplere karşı!

Windows 8, belki de Windows 95'den bu yana en önemli geliştirmeleri sunan Windows olacak. Ancak Microsoft'un işletim sistemi, şimdiye dek gereksiz yazılımlardan kendisini kurtaramadı: Bilgisayar üreticileri, Windows'lu PC'lerle beraber çok sayıda ek yazılım, oyunlar ve deneme sürümleri sunuyorlar. Windows 8'li yeni Dell, Lenovo veya HP bilgisayarınız da sisteminizi yavaşlatacak bu istenmeyen yazılımlarla gelebilir. Microsoft ise söylenenlere göre bunun gerçekleşmesine engel olmak için harekete geçti.

Bilgisayarınızı şişiren yazılımlarla savaşmak üzere Microsoft, "Signature Upgrade" adlı bir hizmet vermeyi planlıyor. 99 dolar karşılığında Microsoft Store'larda verilecek hizmet, şu an hız ve performans için ayarlanmış, üreticilere ait gereksiz yazılımlardan arınmış Windows 7'li PC'ler sunuyor. Bilgisayarını Microsoft'tan satın almayanlar, temizleme işini Microsoft Store'a 99 karşılığında yaptırabiliyorlar. Bu hizmet, Windows 8 çıktığında da verilmeye devam edilecek.

Microsoft, bir "Signature PC"nin, normal PC'ye göre yüzde 23.1 daha hızlı uyuduğunu, yüzde 39.6 daha hızlı başladığını ve yüzde 51.3 daha hızlı uyandığını söylüyor.

Metro uygulamaları ve gereksiz yazılımlar

Metro uygulamaları ve gereksiz yazılımlar

Metro uygulamaları ve gereksiz yazılımlar

Metro uygulamalarının bilgisayarınıza girebilmesi için, öncelikle Microsoft tarafından onaylanması ve Windows Store yoluyla dağıtılması gerekiyor. Ancak Windows Store'un bilgisayar üreticilerine Metro stili gereksiz yazılımları yüklemeye izin verip vermeyeceği şu an belli değil.

Metro ve çevre birimler

Microsoft, çevre birimlerin bilgisayarınızı gereksiz öğelerle doldurmasına engel olmak üzere çalışıyor. Şirket bunun için web kamerası, yazıcı, kamera ve diğer cihazların üreticilerinin masaüstü yerine Metro desteğine odaklanmalarını istiyor.

İdeal bir durumda yeni bir Canon yazıcıyı PC'nize bağladığınızda, Windows 8'in gerekli uygulamayı otomatik olarak Windows Store'dan indirmesi gerekiyor. Microsoft, Eylül ayında donanım yapımcılarının her harici cihaz için bir uygulamayla sınırlanacağını söylemişti.

Okuyucu Yorumları