Microsoft'un Office 15'ine ilk bakış!

Yeni Office neler sunacak, neleri değiştirecek? Milestone 2 sürümüne göz atıyoruz...

Office 15'e ilk bakış!

Milestone 2 ilk bakışta çok yenilikçi durmuyor. Ribbon ara yüzü hala orada ve tüm uygulamalar ile tutarlı çalışıyor. Microsoft'a göre yeni Offica'de önemli bir yenilik olacak Metro dizaynı, hala entegre edilmemiş. Sadece e-posta programı Outlook tamamen uygulamaya konulmuş. Kullanıcı ara yüzü daha az zorlanmış, her şey düzenli ve iyi çalışıyor görünüyor. Takvimde ise bir arıtma söz konusu.

2010 Sürümü
Office 15'te bulunan bir başka yenilik ise Outlook dışında Word'de görülüyor. Ribbon ara yüzü tekrar kullanımda ama daha dinamik bir şekilde. Göze hemen çarpan ise imleç. Örneğin yazıların seçilmesi şık, ama çok belirsiz duruyor. Yeni olan bir başka şey ise dokümanların internete direkt gönderilmesi. Powerpoint'te geçişlere daha fazla seçenek eklenmiş; bunun dışında eskisinden bir farkı yok. Yeni Office Offfice 2010'un biraz daha geliştirilmiş bir versiyonu gibi görünüyor. Hala 2010 logosu kullanılıyor ve bir çok uygulamada radikal değişiklikler söz konusu değil.

Office 15'te yeni : Moorea

Office 15'te yeni : Moorea

Windows Phone 7'nin mozaik ara yüzüne dayanan yeni Office 15 programı Moorea son haftalarda merakla bekleniyor. Moorea'nın sloganı "İhtiyacınız olan her şey aynı yerde" de bu merakı daha da fazlalaştırıyor. Kesin olanlar ise : Moorea'nın resimlerin ve dokümanların merkezi bir kayıt ve düzenleme fonksiyonu sunacağı.

Cloud
Örneğin yazılar direkt olarak bir mozaikin üzerine yazılacak, resimler ve dokümanlar bir download listesine yüklenebilecek. Word dokümanlarında ise Moorea hala direniyor. Enteresan olan ise kayıt fonksiyonunun olmaması. Muhtemelen Moorea Cloud üzerinden yaptığımız her şeyi kaydedecek ve bu otomatik olarak gerçekleşecek.

İnteraktif foto albümü!

İnteraktif foto albümü!

Mozaiklere yüklediğiniz fotoğraflarınızı izleyebilecek hatta sıralarını değiştirebileceksiniz. Güzel olan özellik ise tüm yüklenen fotoğrafları size mini bir slayt halinde sunması. Boş bir fayansa sağ tıkladığınızda tüm arka planı değiştirebilirsiniz. Birkaç fare tıklaması ile gradyanlar oluşturabilir, veya bir duvar kağıdını direkt yükleyebilirsiniz. Tablet kullanıcıları buna sevinecektir, bilgisayarda da Moorea gayet güzel çalışıyor.

Moorea : Takım duvarı

Tüm bunlar bir beyin fırtınası formatını ortaya çıkartıyor. Burada yazıları, fotoğrafları ve diğer dokümanları değişebilirsiniz. Bu noktada bizim isteyebileceğimiz diğer bir özellik ise videolar. Eğer gerçekten iyi çalışabilirse, takım çalışması özelliği iyi bir seçenek olabilir.

Chip Online Özet

Chip Online Özet

Bizim henüz tamamlanmamış olan Office 15 versiyonunda gördüklerimiz gayet iyiydi. Her şeyden önce yeni Outlook mükemmel bir izlenim uyandırdı.

Moorea'nın geliştirilmesi gerçekten heyecan verici. Cloud'da bulunan sanal beyin fırtınası duvarımız ise sadece bir tahmin. Ama tahminlerimize göre buna benzer bir şey olacak. Ama Microsoft'ın 2012'ye kadar yapması gerekenler var. 2012'ye kadar ne gibi değişiklik görürüz henüz belli değil. Microsoft'un yeni Office'de beklentileri karşılaması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları