Microsoft'un Photoshop yorumu

Photoshop CS ve diğer tüm CS yazılımlarını tarihe gömen Adobe'ye ilk tepki, Microsoft'tan geldi!

Microsoft'un Photoshop yorumu

Adobe, geçtiğimiz gün, Creative Suite yazılımının "özerk" sürümünü üretmeye son vereceğini ve tüm kullanıcıların cloud temelli abonelik sistemine geçmek zorunda kalacağını açıklamıştı. Bu açıklamaya, abonelik sistemini en çok savunan firma olan Microsoft'tan beklenmedik bir tepki geldi.

Resmi Office blogu üzerinden bir açıklama yapan firma, kendilerinin de Office 365 hizmetiyle cloud temelli abonelik sistemine geçiş yaptıklarını ancak Office 2013'ü özerk bir yazılım olarak sunmaya devam ettiklerini bildirdi. Açıklamanın geri kalanında Microsoft, Adobe'yi uyardı: "Ancak biz, Adobe'nin aksine, insanların paketli yazılımlardan abonelik esaslı hizmetlere geçişinin zaman alacağını düşünüyoruz. On yıla kalmadan herkes abonelik sistemine geçiş yapmış olacak. Bu arada, asıl yazılımları paketlenmiş olarak, güçlü yan hizmetleriyse abonelik sistemiyle sağlayarak kullanıcılarımıza seçenek sunmak istiyoruz."

Microsoft yetkilileri, müşterilerinin dörtte birinin özerk Office 2013 yazılımı yerine Office 365 aboneliği almayı tercih ettiğini, bunun da ilk tahminlerinin ötesinde bir başarı olduğunu belirtiyorlar.

Okuyucu Yorumları