Microsoft ve Google arasında büyük barış!

Microsoft ve Google, artık çığrından çıkmaya başlayan büyük kavgayı sonlandırmak için el sıkıştı!

...Ve kavga sona erdi!

Microsoft ve Google arasında 2010 yılından beri devam eden patent savaşı, iki devin anlaşması ile sona erdi. Şirketlerin birbirlerine açtıkları 20 ayrı dava, böylece sona ermiş oldu.

Microsoft ilk olarak 2010 yılında, Google'ı, kendine ait patentleri Android'de kullandığı iddiası ile dava etmişti. O zamanlar Google'a ait olan Motorola da Microsoft'un hışmından kurtulamamış ve farklı davalara konu olmuştu. Bu davalardan en önemlisi ise, Xbox'ta kullanılan ve patenti Motorola'ya ait olan bazı teknolojiler için çok fazla para istendiği iddiası ile açılmıştı.

Temmuz 2014'te ABD mahkemeleri Microsoft'u haklı bulmuş ve Motorola'nın, hak ettiğinde daha yüksek patent ücreti istediğine karar vermişti.

İki dev şirketin el sıkışması ile birlikte, tüm bu davalar da rafa kalkmış oldu. Yapılan açıklamada anlaşmanın finansal detaylarından bahsedilmedi ve şu sözlere yer verildi: "Google ve Microsoft, patent anlaşmazlıkları konusunda anlaşmaya vardı ve bundan böyle birlikte çalışmaya karar verdi."

Microsoft'un "barışçıl" tutumunun devam edeceği de böylece kanıtlanmış oluyor. Yılın başlarında Samsung ile de benzer bir anlaşmaya imza atan yazılım devi, Apple'la ortak çalışmalara da çoktan başlamış durumda. iPad Pro tanıtımında sahnede Microsoft yetkililerini görmemiz de, bu yüzden kimseyi şaşırtmamıştı...

Okuyucu Yorumları