Microsoft, VR Glove eldiveni için yeni bir patent aldı. Peki ama VR Glove nedir; Xbox için ne anlama geliyor?

Microsoft, VR Glove eldivenin patentini aldı. Peki, bu garip görünüşlü eldiven tam olarak ne işe yarayabilir; Xbox Series X’e de gelecek mi?

Microsoft’tan sürpriz eldiven patenti: VR Glove

Oyun konsollarında sanal gerçeklik başlıkları eğlenceyi farklı bir boyuta taşıyor. Geçtiğimiz günlerde Sony, PlayStation 5 için yeni sanal gerçeklik başlığı olan PlayStation VR 2’yi tanıtmıştı. Yeni gözlüğün tasarımını resmi olarak sergileyen Sony, başlığın yanı sıra yanında 2 adet kontrol cihazını da kullanıcılara sunacak. Sony’den den sonra bir haber de Microsoft cephesinden geldi.

Microsoft, VR Glove adı verilen bir eldivenin patentini almış, ancak bu eldivenler, Sony’nin PSVR 2 başlığının yanındaki kontrol cihazından daha etkili görünüyor gibi. Zira dokunsal geri bildirim yoluyla sanal gerçeklik platformunda oynanan oyunlarda mevcut VR denetleyicilerin çoğu objeleri tutma konusunda nesnelerin ağırlığını doğru şekilde simüle edemiyor. PatentlyApple tarafından tespit edilen patent örneğine göre ise VR Glove bunu yapabilecek.

Patent örneğindeki bilgilere göre eldivenin arkasına yerleştirilen “kuvvet uygulayan bir mekanizma” sensörler ve motorlarla eklemlerinize kuvvet geri bildirimi uygulayarak nesne etkileşimini daha iyi simüle edebilecek. Profesyonel kullanım ve video oyunları için alındığı belirtilen patent, ne zaman hayata geçer ve hatta Xbox Series X’e gelir mi, bu şimdilik belli değil. Ancak gerçeğe dönüşür ise, Xbox’ın Sony’nin karşısında 1 adım öne geçebileceğini söylemek mümkün.

Bugüne kadar Sony’nin aksine Microsoft, oyun konsolu cephesinde VR’a fazla ilgi göstermemişti. Daha önce de Xbox VR başlığı hakkında dedikodular ortaya çıkmış, fakat daha sonra Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamada, VR başlık için bir planlarının olmadığı aktarılmıştı. Alınan bu patent ise, umutları bir kez daha yeşertmiş durumda. Bekleyip göreceğiz.