Microsoft, Windows 11 "Moment 5" güncellemesini duyuruldu

Microsoft, Windows 11 "Moment 5" güncellemesini resmi olarak duyurdu. Uyumlu cihazlar, çok yakında güncellemeyi otomatik olarak alacak.

Windows 11 "Moment 5" güncellemesi duyuruldu

Microsoft, Windows 11 "Moment 5" güncellemesini resmi olarak duyurdu. Güncelleme şu anda kademeli olarak dağıtılırken, Microsoft yeni özellikleri Mart 2024'te isteğe bağlı güvenlik dışı güncellemelerde tamamen etkinleştirmeyi planlıyor. Uyumlu cihazlar, "Moment 5" güncellemesini 9 Nisan 2024'te alabilecek.

"Moment 5" erişilebilirlik, paylaşım, Windows 365, ekran yansıtma, Windows Ayarları gibi pek çok iyileştirme odaklı nispeten küçük bir güncelleme. Güncelleme ayrıca BT yöneticilerine daha fazla kontrol sağlamak ve güncelleme yönetimini kolaylaştırmak için Windows Autopatch için geliştirmeler içeriyor.

Windows 11 "Moment 5 "teki yeni özelliklerin kısa bir listesi

  • Sesli Erişim artık daha fazla dili, özel komutları ve ek eylemleri destekliyor.
  • Ekran okuyucusu, artık doğal sesleri ön izlemeye, görüntü açıklamaları için yeni bir klavye kısayolu kullanmaya ve daha fazlasına olanak tanıyor.
  • Windows artık daha fazla uygulamayla içerik paylaşmaya izin veriyor.
  • Windows, çoklu görev esnasında ekran yansıtma ve bağlantıda sorun yaşandığında yardımcı bağlantılar önerebiliyor.
  • Snap Layouts, hangi uygulamaları hangi düzende yerleştirmek istendiğini tahmin edebiliyor.
  • Windows 365 için özel mod, parolasız kimlik doğrulama, hızlı hesap değiştirme ve daha birçok yeni özellik.

Nisan 2024'ü beklemek istemiyorsanız, "Moment 5" güncellemesini hemen şimdi yükleyebilirsiniz. Bunun için; Ayarlar > Windows Güncelleme yolunu takip ederek "En son güncelleştirmeleri hazır olur olmaz alın" seçeneğini açmanız gerekiyor. Sonrasında, "Güncellemeleri kontrol et" seçeneğine tıklayarak mevcut güncellemeleri indirebilirsiniz. Ancak yeni özelliklerin kademeli olarak sunulduğunu unutmayın, bu nedenle en son isteğe bağlı güncellemelerle de olsa bu özellikleri henüz alamayabilirsiniz. Güvenlik dışı güncellemelerin Mart 2024'te tam olarak kullanıma sunulması bekleniyor.