Windows 10 ve 11'de sizi, tam ekran bir Windows Hello ekranı karşılayacak

Microsoft, Windows 10 ve 11 kullanıcılarına Windows Hello'dan vazgeçme seçeneği sunuyor. Peki ama bu seçenek nasıl kullanılabilecek?

Windows 10 ve 11'de sizi, tam ekran bir Windows Hello ekranı karşılayacak

Microsoft, 2015 yılında Windows 10 üzerinde Windows cihazınızda parola gerekmeden oturum açmanın bir yolu olarak Windows Hello’yu tanıttı. Şirket, parolaların bazen en güvenli seçenek olmadığını söyleyerek, Windows Hello ile kullanıcılara parmak izi ve yüz tanıma kullanarak oturum açma imkanını sundu.

Şimdiyse, Windows Hello ile ilgili olarak şirket, bundan sonra yeni bir tam ekran karşılamanın görüntüleneceğini duyurdu. Bu bildirim, kullanıcılara yüz tanıma veya parmak izi algılama yoluyla Windows Hello’yu kullanmaya devam etmek isteyip istemediklerini soracak. Aynı zamanda, kullanıcıların parmak izlerini ve yüz verilerini bilgisayarlarında tutmak isteyip istemedikleri de sorulacak.

Bir kullanıcı Windows Hello kullanmaya devam etmemeyi seçerse, oturum açma seçeneklerini değiştirme ve verilerini silme seçeneği olacak. Microsoft, bu yeni değişikliği duyuran bir destek makalesinde seçeneklerin ayrıntı açıklamasını sundu. Ayrıca şirket, sırasıyla hem Windows 11 hem de Windows 10’da kullanıcıları karşılayacak tam ekran karşılamanın ekran görüntüsünü de paylaştı:

Windows 11
Windows 11
Windows 10

Microsoft, bunun yaklaşık bir hafta önce, 13 Haziran’da sunulduğunu söylüyor ve bu da hem Windows 10 (KB5027215) hem de Windows 11 (KB5027231) üzerindeki son Salı Yaması güncellemeleriyle aynı zamana denk geliyor. Uyumluluk güncellemeleri de aynı gün yayınlandı.

Microsoft’un web sitesinde KB5028763 altındaki bilgi merkezi destek makalesinde daha fazla ayrıntı bulabilirsiniz.