Microsoft, Xbox One konsolları için artık oyun geliştirmeyeceğini doğruladı

Eğer bir Xbox One konsoluna sahipseniz, Microsoft’tan gelen bu haber eminiz hiç hoşunuza gitmeyecek...

Microsoft’tan Xbox One sahiplerine kötü haber

Microsoft'un Xbox Series S ve Xbox Series X konsollarının Kasım 2020'de ilk kez satışa çıkmasından bu yana yaklaşık iki buçuk yıl geçti. O zamandan beri Microsoft, bu konsollar için birinci taraf oyunlar yapmak amacıyla ZeniMax Studios'un tamamı dahil olmak üzere bir dizi oyun geliştirme stüdyosunu satın aldı.

Xbox Game Studios şemsiyesi altındaki takımların sayısı (oyunlarını Microsoft tarafından yayınlayan üçüncü taraf stüdyoları saymazsak) şu anda 23'e ulaştı. Ama artık işler değişmiş gibi görünüyor.

Xbox Game Studio'nun başkanı Matt Booty, Axios ile yaptığı bir sohbette Microsoft'un birinci taraf oyun ekiplerinin artık Xbox One konsolunda yerel olarak çalışacak herhangi bir oyun yapmadığını doğruladı. Booty, Microsoft'un piyasadaki mevcut nesil oyun konsolları için tanımlamasına vurgu yaparak "Gen 9'a geçtik" dedi.

Bir Xbox One konsolunuz varsa, iyi haber şu ki, bir Xbox Game Pass Ultimate aboneliği ile, Microsoft'un gelecekteki tüm birinci taraf Xbox Series S/X oyunlarını oynamaya devam edebileceksiniz. Bunun nedeni, hepsinin Xbox Cloud Streaming aracılığıyla oynanabilecek olması. Booty röportajda "Desteği bu şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Bu arada, kararın sadece birinci taraf oyunlarını kapsadığını hatırlatalım. Yani üçüncü taraf oyun şirketleri, diledikleri kadar Xbox One konsollarını desteklemeye devam edebilecek.

Şu anda Microsoft, tüm Xbox Series X oyunlarının daha az güçlü ve daha ucuz Xbox Series S konsolunda da çalışmasını şart koşuyor. Booty, geliştiricilerin Xbox Series S'den nasıl daha fazla performans elde edeceklerini öğrendiklerini söylüyor, bu nedenle bir süre Xbox Series X'e özel oyunlar almamız pek olası değil.