Microsoft, yeni güncellemelerle Windows 10 ve 11'i yine bozdu: İşte bu seferki sorun...

Microsoft, yayınladığı güncellemelerle bazı sorunları çözerken, yeni sorunlar doğurmaya devam ediyor. İşte Windows 10 ve 11'i vuran yeni sorun.

Microsoft, Windows'u yine bozdu

Microsoft, yeni bir sorun hakkında Windows 10 ve 11 kullanıcılarını bilgilendirdi. Windows Health Dashboard belgelerine göre, Windows şu anda belirli XPS belgelerini açmakta zorlanıyor. XPS ve OXPS belgelerinin İngilizce dışındaki bazı dillerde açılamamasının yanı sıra, XPS Viewer yanıt vermeyi durduruyor ve 2,5 GB RAM kullanımına ulaştığında çökene kadar CPU ve RAM kaynaklarını kullanmaya başlıyor.

KB5014666 veya sonraki güncellemeleri yükledikten sonra, XPS Viewer, bazı Japonca ve Çince karakter kodlamaları da dahil olmak üzere bazı İngilizce olmayan dillerdeki XPS belgelerini açamayabiliyor. Bu sorun hem XPS hem de OXPS dosyalarını etkiliyor. Bu sorunla karşılaştığınızda, XPS Görüntüleyici'de "Bu sayfa görüntülenemiyor" hatası alabilirsiniz veya uygulama yanıt vermeyi durdurabilir ve sürekli artan bellek kullanımıyla yüksek CPU kullanımı ortaya çıkabilir. Hatayla karşılaşıldığında, XPS Viewer kapatılmazsa beklenmedik bir şekilde kapanmadan önce 2,5 GB'a kadar bellek kullanımına ulaşılabiliyor.

Microsoft, sorunun 26 ve 28 Haziran'da yayınlanan KB5014666 ve KB5014666 güncellemelerinden (Windows 10 19044.1806 ve Windows 11 22000.778) kaynaklandığını söylüyor. Şirket hatayı araştırmakla meşgul ve gelecek sürümlerde bir düzeltme yayınlayacağını söylüyor. Ne yazık ki, geçici çözüm yok.

Sorunun normal Windows 10 kullanıcılarının büyük çoğunluğunu rahatsız etmeyeceğini belirtmekte fayda var. Microsoft, Windows 10'u XPS Viewer ile 1803 sürümünde paketlemeyi durdurdu. Yine de, XPS Viewer Ayarlar uygulamasında isteğe bağlı bir Windows bileşeni olarak yüklenebiliyor.