Microsoft'tan itiraf: "PlayStation oyunları, Xbox oyunlarından daha iyi"

Microsoft, PlayStation’ın daha kaliteli özel oyunlara sahip olduğunu ve Xbox'ın özel oyunlar konusunda rakibinin gerisinde kaldığını kabul etti.

Microsoft'tan itiraf: "PlayStation oyunları, Xbox oyunlarından daha iyi"

Microsoft, İngiltere Rekabet ve Piyasa Otoritesi CMA'ya, Sony'nin PlayStation için Microsoft'un Xbox için sahip olduğundan daha fazla ve daha kaliteli özel ürünlere sahip olduğunu söyledi. Böylece Microsoft, Sony’nin PlayStation’a özel oyunlarının Microsoft’un Xbox’a özel oyunlarından daha iyi olduğunu kabul etmiş oluyor.

Son verilere göre, PlayStation’a özel ilk 20 oyunun ortalama puanı 87/100 iken, Xbox’a özel oyunlarda ortalama puan 100 üzerinden 80.

Daha iyi derecelendirmeye sahip olmanın yanı sıra, PlayStation’a özel oyunların toplam satışlara göre oranı yüzde 20, aynı rakam Xbox özel oyunlarda yüzde 10’a düşüyor. Rakamlar, oyun içi satın almalarda da bir paralellik gösteriyor.

Bu arada Microsoft, Activision oyunlarını PlayStation'dan çekmeyeceğini yineledi. Microsoft bu konuda ne derse desin, CMA bu olasılık konusunda halen endişeli. Microsoft, CMA'nın korkularını yatıştırmaya yardımcı olmak için, bazı Activision oyunlarını Xbox'a özel yapacak olsa bile, Sony için hala büyük bir çekiciliği olan harika oyunlar üretmeye devam edeceğini söylüyor.

Activision Blizzard, Overwatch, Diablo, Call of Duty, World of Warcraft, Candy Crush ve StarCraft gibi ünlü oyunların üreticisi. İngiltere, Activision'ın Microsoft tarafından satın alınmasını incelemeye karar verirken, Brezilya ve Suudi Arabistan da dahil olmak üzere birçok ülke anlaşmanın devam etmesi için izin verdi.