Microsoft, Call of Duty'nin PlayStation'da olup olmayacağı hakkında net konuştu

Microsoft Oyun CEO'su Phil Spencer, son röportajlarında Call of Duty hakkında giderek daha net yorumlar yapıyor. Yeni açıklama, oyun serisinin PlayStation'da devam edip etmeyeceğini ortaya koydu.

Microsoft, Call of Duty’yi PlayStation’dan çekecek mi?

Microsoft’un Activision’ı satın almasının ardından gözler PlayStation platformunda da bulunan Call of Duty için Microsoft’a dönmüştü. Zira kimileri tarafından Microsoft’un Activision’ı satın alması, ünlü serinin artık PlayStation platformunda olmayacağına yorumlanıyordu. Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer bu tartışmalara son noktayı yaptığı açıklama ile koydu.

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, düzenlenen bir röportajda konuyla ilgili olarak şu sözleri söyledi: "Satışa çıkan bir PlayStation olduğu sürece, amacımız Call of Duty'yi PlayStation'a göndermeye devam etmek. Minecraft ile yaptığımıza benzer şekilde, Minecraft'a sahip olduğumuzdan beri insanların Minecraft oynayabileceği yerleri genişlettik. Bu yerleri azaltmadık ve bence bu Minecraft topluluğu için iyi oldu. Call of Duty için de aynısını yapmak istiyorum. Call of Duty özellikle PlayStation'da mevcut olacak. Switch'te görmeyi çok isterim, oyunu birçok farklı ekranda oynanabilir görmeyi çok isterim. Amacımız Call of Duty'ye Minecraft gibi davranmak."

Call of Duty hayranları, Microsoft'un Activision’ı 68,7 milyar dolar karşılığında satın almasından bu yana oyunu Xbox'a özel yapıp yapmayacağını tartışıyordu. Spencer, yaptığı açıklama ile böylece bu tartışmalara son noktayı koymuş oldu.