Microsoft'ta beklenmeyen "dansçı" krizi!

Microsoft'un partisinde ortaya çıkan seksi dansçılar, bir anda gündeme oturdu!

Microsoft'ta "dansçı" krizi!

Ne zaman teknoloji dünyasında kadınların nesneleştirilmesi çağının bittiği düşünülse, yeni bir olay ortaya çıkarak bu düşünceyi geri getiriyor.

Microsoft'un San Francisco'da düzenlediği Oyun Geliştirici Konferansı'ndaki resmi Xbox partisindeki dansçılar, dar giysiler ve balık ağı taytların yanı sıra kareli kısa etekler giyiyordu. Bu durum, bazı katılımcılar, izleyiciler ve hatta firma yöneticileri tarafından hoş karşılanmadı ve bütün bu görüntünün, firmanın kadınlara yönelik ayrımcılığı ortadan kaldırma ve kariyerlerine destek olma çabalarına ters düştüğü belirtildi.

Microsoft, dansçıları kimin seçtiğini söylemedi ve Xbox oyunları pazarlama yöneticisi Aaron Greenberg bile gecenin getirdiklerinden haberdar değil gibi gözükmekteydi. Greenberg, yayınladığı bir tweet ile "bunu görmekten hayal kırıklığına uğradım, ekibimle bu olayı takip edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Daha sonra ise firma, olayın sorumluluğunu üstlendi. Xbox lideri Phil Spencer yaptığı açıklamada, Xbox'ı ve Microsoft'u "değerleri ile uyumlu olmayan bir şekilde temsil ettiklerini" söylemekteydi. Kendisinin üst standartlara kişisel olarak bağlı olduğunu belirten Spencer, yapılanın yanlış olduğunu belirterek gelecekte böyle bir şeyin tekrarlanmayacağını söyledi.

Tabii ki Twitter dünyasının geri kalanı, verdikleri cevaplarda bu kadar resmi değillerdi.

Örneğin endüstrideki kadınlara karşı yapılan ayrımcılığı sıkça dile getiren oyun geliştiricisi Giant Spacekat ortak kurucusu Brianna Wu, Microsoft ve Xbox'ın bu dansçıları tutmasından hayal kırıklığına uğradığını belirten bir tweet yayınladı ve bu durumun duyurulması gerektiğini söyledi.

Partinin katılımcılarından Kamina Vincent ise, bu partiden sonra rakip konsol Sony PlayStation'ın müşterisi olarak konumunun sabitlendiğini söyleterek, resmi bir şikayette bulunacağını ve bu durumu kabul edemeyeceğini belirtti.

Ancak ne kadar ciddi olursa olsun durumu görmezden gelen kişiler bulunmakta. Kadınların teknoloji alanındaki rolünün sınırlanmasına karşı harekete geçilmesi gerekildiğini herkes belirtse de, çok az firma bu konuda bir şeyler yapmakta gibi gözükmekte ve teknoloji toplantılarının büyük bir kısmı, halen erkek katılımcılara yönelik hazırlanmakta...

Okuyucu Yorumları