Microsoft'ta şok ayrılık: Eski Surface ve Windows yöneticisi Amazon'a geçiyor

Windows ve Surface ekiplerinin başındaki en önemli isimlerden biri olan Panos Panay, Microsoft'tan ayrılarak Amazon'a geçiyor.

Microsoft, önemli bir ismin ayrılık kararıyla sarsıldı

Geçtiğimiz hafta Panos Panay, Microsoft'ta Surface ve nihayetinde Windows'u yöneterek geçirdiği 19 yılın ardından şirketten ayrılacağını duyurmuştu. Özellikle de yönetici daha önce şirketin Eylül ayındaki etkinliğinde hem Surface hem de Windows'un geleceği hakkında konuşmaktan heyecan duyduğunu söylediği için bu açıklaması sektörde şok etkisi yaratmıştı.

Bu duyurunun hemen ardından, Panay'ın emekli olması beklenen Dave Limp tarafından yönetilen Alexa ve Echo'nun yönetimini devralmak üzere Amazon için şirketten ayrılacağı söylentileri yayıldı. Yaklaşık bir hafta boyunca resmi bir duyuru bekledikten sonra nihayet Panay'ın Amazon'a katılacağı kesinleşti.

Bir blog yazısında Amazon, Dave Limp'in bu yılın sonlarına doğru emekli olmasıyla Panay'ın yeni Cihazlar ve Hizmetler lideri olarak şirkete katılacağını resmen duyurdu. Panay'ın Ekim ayı sonunda şirkette göreve başlaması ve geçiş süreci boyunca Limp ile birlikte çalışması bekleniyor.

Bu Amazon için büyük bir kazanç. Panay, Microsoft'un Surface serisinin bugünkü haline gelmesinde önemli bir rol oynamıştı. Alexa ve Echo'nun geleceğinden sorumlu olacak olan yöneticinin masaya ne getireceğini görmek ilginç olacak.