Microsoft, yeni Android Microsoft Platformu ve Deneyimleri bölümü ile Andoid'e iyice ısındığını kanıtlıyor

Microsoft, Android ekosistemi için daha iyi uygulamalar geliştirmek amacıyla ekibinde yeni bir organizasyona gidiyor. Android Microsoft Platformu ve Deneyimleri ismi verilen yeni bölümün başında Al Akgün bulunacak.

Microsoft’tan yeni Android hamlesi

Windows Central’ın bildirdiğine göre Microsoft, Android için daha iyi yazılım geliştirebilmesi için organizasyonunu yeniden düzenledi. Ürün Müdürü (CPO) Panos Panay'ın bir şirket içi notunda açıklanan değişiklik kapsamında, Surface Duo OS, SwiftKey, Phone Link, Microsoft Launcher ve diğer Android projeleri, yeni kurulan Android Microsoft Platformu ve Deneyimleri (AMPX) bölümü tarafından yürütülecek.

Microsoft, Android desteği ile beraber yazılım çözümlerinin yapabilecekleri konusunda çok daha fazla özgürlüğe sahip olacak. Örneğin Microsoft Launcher, bir Android cihazının görünümünü ve verdiği hissi tamamen değiştirebiliyor, ancak aynı şeyi iPhone’da yapamıyor.

Söylentiler doğruysa, Microsoft, iPhone'ların Mac'ler için olduğu gibi, insanların mobil cihazlarını da Windows bilgisayarlarının bir uzantısı haline getirecek bir Android yazılımı yapmaya hevesli. Windows Central'a göre, Microsoft bu entegrasyonu Phone Link uygulaması aracılığıyla olduğundan daha ileri götürmek istiyor.

AMPX bölümünün, daha önce Surface projesinde çalışan Ali Akgün tarafından yönetileceği ve Panos Panay'a bağlı çalışacağı belirtiliyor.