Microsoft'tan bir Android hamlesi daha!

Microsoft, Android'e olan ilgisini, satın aldığı son şirketle bir kez daha kanıtladı!

Microsoft yine satın aldı!

Microsoft, Echo Notification Lockscreen adındaki popüler Android kilit ekranı uygulamasını geliştiren Double Labs'i satın aldı. Uygulama kilit ekranına Android L tarzı bildirimleri getirerek önemli mesajları telefonunuzu açmadan görebilmenizi sağlıyor.

Echo Notification Lockscreen'in en önemli özelliği olan "Otomatik Önceliklendirme" önemli uyarı tercihlerinizi öğrenerek öncelikli bildirimler için cihazınızın ekranını uyandırabiliyor. Buna ek olarak hazır olduğunuzda tekrar bakmak için bildirimleri erteleyebiliyorsunuz.

Microsoft, Ağustos ayında gerçekleştiği duyurulan satın alma hamlesiyle kendi ürünlerini geliştirme planları yapıyor. Satya Nadella önderliğindeki şirketin en büyük dayanaklarından biri de bireysel kullanıcılara daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunabilmek.

Yazılım devi bu bağlamda Double Labs'ı bünyesine katarak, Android kullanıcılarının şu anda beta olarak kullanabildiği Cortana sanal asistan gibi ürünlerini geliştirmek için daha fazla bilgi toplamayı hedefliyor. Microsoft son yatırımıyla birlikte artık Android platformu üzerine daha fazla eğildiğini resmen ortaya koymuş oldu. Uygulama ve hizmet sahasını tüm müşterileri kapsayacak şekilde genişletmek, Nadella'nın şirket stratejisinin en önemli parçası olduğu biliniyor.

Okuyucu Yorumları