Microsoft'tan dedikodu sevenlere tavsiye: Windows 11'e geçin!

Microsoft, Windows 10'u bırakıp Windows 11'e geçme sebepleri arasında "ünlü dedikodularını" da sayarak herkesi şaşırttı.

Microsoft'tan dedikodu sevenlere tavsiye: Windows 11'e geçin!

Microsoft'un çok uzak olmayan bir gelecekte Windows 10 desteğini sonlandıracağı bir sır değil. Bu desteğin sonlanmasıyla beraber güvenlik güncellemeleri yalnızca ödeme yapmaya hazır olan müşteriler için sunulacak. Desteğin sonlanacağı Ekim 2025 tarihine hala bir yıldan fazla süre olsa da Microsoft, yaklaşan desteğin sona ermesiyle ilgili ayrıntıların yer aldığı destek sayfasını şimdiden yayınladı. Bu web sitesindeki bölümlerden biri, neden Windows 11’in Windows 10'dan daha iyi olduğunu açıklıyor.

Microsoft’un söylediğine göre, gözleri yormayan ve kullanımı daha kolay yeni bir kullanıcı arayüzü, Dosya Gezgini ve Başlat’ta yer alan öneriler, daha iyi güvenlik için geçiş anahtarları desteği, Akıllı Uygulama Kontrolü, harici ekranlar için daha iyi destek, canlı altyazılar ve daha fazlasına sahip olduğu için Windows 10’da kalmak yerine Windows 11'i seçmelisiniz.

Ancak bu işletim sistemini değiştirmek için en ilginç sebeplerden birinin “ünlü dedikoduları” olduğu söylenebilir. Microsoft, gerçekten ilginç bir şekilde resmi sayfasında verdiği sebeplerin arasında dedikoduları da sayıyor: “Widget’lar Windows 11 için yenidir. Programlar, hava durumu, hisse senetleri, spor ve hatta ünlülerle ilgili dedikodular gibi takip etmeniz gereken her şeyle güncel kalmanıza yardımcı olacaklar.

Microsoft’un, düşük kaliteli, hatta çoğu zaman zararlı hikayelerle ilgili bir dizi şikayetin ardından kullanıcıların Widget’lardaki haber akışlarını kapatmalarına izin verdiği düşünülürse, bu ifadenin oldukça ilginç olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ayrıca, eğer ünlü dedikodularıyla ilgileniyorsanız, Windows 10’un “Haberler ve İlgi Alanları” kullanıcı arayüzünün de ünlü dedikodularıyla dolu olduğunu söylemeliyiz.

Elbette, yeni ve yükseltilmiş özelliklerden bazılarını kullanabilmek için yeni donanım satın almanız gerekiyor ve bu nedenle, işletim sistemini mevcut donanım üzerinde yükseltmek, Windows 11’in tüm yeni özelliklerini sunmayacaktır.