Microsoft'tan iPad Pro'ya taş!

Microsoft'un iPad Pro hakkında söyledikleri, Apple'ın pek hoşuna gitmeyecek!

Microsoft'tan iPad Pro'ya taş

Apple, geçtiğimiz yıl sonunda piyasaya sürdüğü iPad Pro'yla birlikte zaten oldukça popüler olan tablet kategorisini bu defa üretkenliği ön plana çıkararak bir adım daha ileriye taşıdı. Cihaz doğal olarak çok geçmeden Microsoft'un Surface Pro tabletleriyle de karşılaştırılmaya başladı. Zira her iki model de harici klavyeleri ve akıllı kalem gibi aksesuarlarıyla çeşitli benzerlikler taşıyordu.

Microsoft'un Office yazılımlarını Apple'ın bu tableti üzerinden de kullanıma sunması ve hatta bu yazılımlara bir Pencil desteği getirmesi de oldukça dikkat çekiciydi. Bu işbirliğine rağmen, Microsoft yine de Surface modellerinin iPad Pro'dan daha iyi olduğuna inandığını açıkça ortaya koydu.

Microsoft'un Surface modellerinden sorumlu İletişim Müdürü Dan Laycock, Trusted Reviews'a konuyla ilgili verdiği bir demeçte Microsoft'un Surface'e olan yaklaşımıyla iPad Pro arasındaki stratejilerin çok farklı olduğu belirtti. Microsoft'un hem tablet hem de PC kullanımı için kullanıcıların tek bir cihaz taşıyabilmelerini istediğini ifade eden Laycock, iPad Pro'nun ise sadece gerçek bir PC'ye eşlik edecek bir cihaz olduğunu iddia etti.

Laycock, açıklamasında Apple'ın daha önce akıllı kalem kullanımını bir tür başarısızlık olarak nitelediğini ama şimdi, daha fazla üretkenlik adına kalemin önemini kabul etmek zorunda kaldığını hatırlatmaktan da geri kalmadı...

Okuyucu Yorumları