Microsoft'tan Nesnelerin İnterneti yatırımı!

Microsoft, Nesnelerin İnterneti alanında elini daha da güçlendiren bir satın almaya imza attı!

Microsoft, Solair'i aldı!

Şimdiden önemli atılımlar yapan ve yakın bir gelecekte gündelik hayatımızda çok daha geniş bir yer tutacak olan Nesnelerin İnterneti elektronik bir altyapı, sensörler ve ağ bağlanabilirliği üzerinden fiziksel nesnelerin oluşturduğu ağa verilen ad. Söz konusu ağ bu cihazların veri alışverişi yapabilmeleri adına birbirleriyle ve bir ağa bağlı diğer cihazlarla iletişime geçmesine olanak tanıyor.

Fakat bu yenilikçi teknolojinin bu cihazlara sunduğu tek şey veri alışverişi değil. Bu verileri yorumlayabilen ve kendilerini proaktif bir biçimde yönetebilen cihazların özellikle iş dünyasına da önemli katkılar yapacağı tahmin ediliyor. İtalyan firma Solair de işte bu doğrultuda iddialı adımlar atan kurumlardan biri. Firma bu cihazlardaki bağlanabilirlik özelliklerinin ötesinde cihazları ve onların sunduğu sistem ve hizmetlerin yönetimini ve bakımını da sağlıyor.

Yukarıda sıraladığımız bu vizyondan dolayı, 2011'de kurulan firmanın yazılım devi Microsoft tarafından satın alınması herhalde şaşırtıcı olmasa gerek. Nesnelerin İnterneti özelleştirme ve dağıtım çözümlerini Microsoft'un Azure bulut platformu üzerinde temellendiren Solair'in temel hedefi bütün endüstrilerdeki firmaların Nesnelerin İnterneti teknolojisine geçişini kolaylaştırmak.

Microsoft'un bu satın almayla birlikte bulut bilişim ve Nesnelerin İnterneti cihazlarında hem tüketici hem de firma bağlamında birçok yeniliğe imza atması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları