Microsoft'tan şok karar: Windows 11'deki Android desteği sonlandırıldı

Microsoft, kullanıcıların Windows 11'de Android uygulamalarını çalıştırmalarına olanak tanıyan hizmetini sonlandırdığını açıkladı.

Microsoft, Windows 11'in en önemli özelliklerinden birini sonlandırdı

Microsoft, Windows 11 işletim sisteminde kullanıcıların Android uygulamalarını çalıştırmalarına olanak tanıyan hizmetine verdiği desteği sonlandırdığını açıkladı.

Windows Subsystem for Android (WSA), Windows 11'i Windows 10'dan ayıran benzersiz özellikten biriydi. WSA sayesinde kullanıcılar, yerel muadilleri yoksa Android uygulamalarını bilgisayarlarında çalıştırabiliyorlardı. Ancak ne yazık ki WSA tarihe karışıyor. Microsoft sürpriz bir kararla WSA desteğini sonlandırmaya ve Android uygulamalarının fişini çekmeye karar verdi. Duyuru resmi belgelerde yayınlandı.

Amazon Appstore ve Android uygulamalarını yüklemiş olan kullanıcılar, 5 Mart 2025 tarihine kadar bunları kullanmaya devam edebilecek. Ancak bu tarihinden sonra Windows 11'e Android uygulamaları yüklemek mümkün olmayacak.

Microsoft, WSA için neredeyse her ay güncellemeler yayınlayarak kullanıcılara yeni özellikler, iyileştirmeler ve yeni Android sürümleri sunuyordu. Şimdiyse, şirketin VR platformu Windows Mixed Reality'yi 2023'ün sonlarında kullanımdan kaldırmasına benzer şekilde, tüm bu çabalar da çöpe gidiyor.

Microsoft, WSA'yı neden kaldırma kararı aldığına dair herhangi bir bilgi vermedi.