Microsoft'tan yeni iddia: PlayStation 5 Slim beklenenden çok önce piyasada olabilir

Microsoft'tan gelen yeni sızıntılar, şimdikinden daha ince bir PlayStation 5'in çok yakında piyasada olacağını iddia ediyor.

PlayStation 5 Slim beklenenden çok önce piyasada olabilir

Sızan bir Microsoft belgesi, Sony’nin PlayStation 5 serisi için planları hakkında bazı ilginç iddialar sunuyor. Microsoft’un FTC ile devam eden hukuk mücadelesindeki yasal argümanının bir parçası olan belge, PlayStation 5 Slim’e ve Sony tarafından bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi beklenen bir el cihazına ışık tutuyor.

Makaleye göre Microsoft, Sony’nin 2023’te PlayStation 5 Slim adında ince bir sürümü piyasaya sürmeye hazırlandığını açıkça belirtiyor. Belki de daha önemlisi, belge bu ince sürümün 399 dolarlık fiyat etiketinden bahsediyor.

Şu anda mevcut olan seçenekler, disk sürücüsü olmayan 399 dolarlık PS5 Digital Edition veya dahili sürücülü 499 dolarlık PS5’i içeriyor. Bu fiyatlandırma stratejisi, PlayStation 5 Slim’i PS5’in mevcut dijital sürümü ile aynı fiyat aralığına yerleştirerek tüketiciler için ilginç bir ikilem yaratıyor.

Microsoft’un sızan belgesi, Sony’nin bu yıl içinde PlayStation 5’in elde taşınır bir sürümünü de piyasaya sürmesinin beklendiğini gösteriyor. Ancak elde taşınan cihazla ilgili belgedeki bilgiler tam olarak doğru değil. Sony, PlayStation Showcase etkinliği sırasında bir donanım duyurusunu zaten yaptı.

Showcase sırasında Project Q” olarak adlandırılan cihaz, sekiz inçlik bir HD ekrana ve şirketin DualSense PS5 kontrol kolundaki tüm düğmelere sahip olacak. Sony’nin planı, bağımsız bir el konsolu yerine, PS5 oyunlarını bağlı bir PS5 konsolundan Wi-Fi üzerinden yayınlayabilen bir cihazı içeriyor.

Microsoft’un sızan belgesi, PlayStation 5 Slim’in zamanlaması ve fiyatlandırması için belirli üçüncü taraf kaynaklara atıfta bulunmuyor.