Sony, yeni bir taşınabilir PlayStation üzerinde çalışıyor: PSP ya da Vita'dan çok farklı olacak

Sony, taşınabilir bir PlayStation üzerinde çalıştığını doğruladı. Ama bu el konsolu, daha önceki PSP veya Vita'dan çok daha farklı olacak ve çok daha farklı bir amaca hizmet edecek.

Sony, yeni bir taşınabilir PlayStation üzerinde çalışıyor

Sony’nin PlayStation Showcase canlı yayınında, şirket yeni bir elde taşınır cihaz üzerinde çalıştığına dair söylentileri doğruladı. Ancak bu cihaz, 2011’deki PlayStation Vita’nın bir devam sürümü olmak yerine, oyun akışına odaklanan Logitech G Cloud ve Razer Edge gibi cihazlara daha yakın olacak gibi görünüyor.

Sony Interactive Entertainment CEO’su ve Başkanı Jim Ryan, henüz resmi bir adı olmayan ancak şirket içinde Project Q olarak bilinen cihaza ilk bakışı sundu. Bu taşınabilir cihazının yetenekleri, özellikleri ve performansıyla ilgili ayrıntılar bilinmiyor, ancak Ryan, ikiye ayrılmış bir PlayStation 5 kontrol kolu gibi görünen iki parçanın arasında yer alan sekiz inçlik devasa bir HD ekrana sahip olacağını doğruladı. Daha da önemlisi, DualSense kablosuz kontrol cihazının tüm düğmelerine ve özelliklerine sahip olacak.

Project Q, PS Vita’nın yeni nesil bir versiyonu olmayacak ve hatta Steam Deck veya Nintendo Switch ile rekabet edecek şekilde tasarlanmış bağımsız bir taşınabilir konsol da değil. Bunun yerine, bir wifi bağlantısı üzerinden PS Remote Play için kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış bir elde taşınır cihaz olacak ve oyunların (VR oyunları hariç) PS5’e yüklenmesini gerektirecek.

Sony, Project Q’nun fiyatı hakkında da herhangi bir ayrıntı paylaşmadı, ancak PS5 için bir aksesuar olarak tasarlandığından dolayı, diğer taşınır oyun akışı cihazlarından çok daha ucuz olacağı tahmin edilebilir. Sony, Project Q ile ilgili daha fazla detayın yakın gelecekte açıklanacağını söyledi ve cihazın bu yılın sonlarında piyasaya sunulması bekleniyor.