Microsoft'un Testinden Galip Çıkan Edge Oldu!

Tarayıcılara yaptığı pil testini Creators Update sonrasında yenileyen Microsoft'un testinde kazanan, pek sürpriz olmadı!

Microsoft, pil testini yeniledi

Creators Update'in Windows 10 için yayınlanmasının hemen ardından Microsoft, web tarayıcısıyla yaptığı pil ömrü testlerini yeniledi.

Güncelleme, adından da anlaşıldığı üzere içerik oluşturmayı sevenler için bir dizi yenilik sunuyor. Ancak pil ömrü geliştirmeleri gibi herkesi ilgilendiren yeniliklere de sahip. Tabi, daha iyi bir pil ömrü için kullandığınız web tarayıcısının Edge olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. En azından Microsoft'a göre.

Videodaki karşılaştırmalı pil testinde Microsoft'un tarayıcısı Edge'in Google Chrome ve Mozilla Firefox ile karşı karşıya geldiğini görüyoruz. Testte Vimeo'da açılan bir videonun tam ekranda en uzun hangi tarayıcıda gösterilebileceği test ediliyor.

Sonuçları sergileyen Microsoft olduğuna göre, kazananın Microsoft Edge olması sürpriz değil. Rakiplerini sollamakla kalmayan Edge, Google Chrome'dan yüzde 35, Firefox'tan ise yüzde 77 daha uzun dayanarak fark atıyor. Firefox testte 7 saat 4 dakika, Chrome ise 9 saat 17 dakika dayanabiliyor. Windows 10 Creators Update ile pil tasarruf yetenekleri iyice gelişen Microsoft'un web tarayıcısı Edge ise 12 saat 31 dakika boyunca video izletebiliyor.

Test, 2,4GHz Core i5-6300U işlemcili, 8GB RAM ve Intel HD Graphics 520 GPU'lu Surface Book'larda gerçekleştirilmiş. Testte ses kapatılırken parlaklık yüzde 75'e ayarlanmış; Bluetooth ve konum kapatılmış, Sessiz Saatler işlevi açılmış.

Okuyucu Yorumları