Milyonlarca kez izlendi: Elon Musk'ın Twitter binasına götürdüğü lavabo ne anlama geliyor?

Elon Musk'ın Twitter binasına elinde lavaboyla girdiğini gösteren video geçtiğimiz haftanın en popüler tweet'i ve geçtiğimiz ayın en popüler tweet'lerinden biri oldu. Peki, bu lavabo ne anlama geliyordu?

Elon Musk, Twitter'ın yeni sahibi... Geçtiğimiz hafta içinde elinde bir lavabo ile Twitter binasına gitmesi ise çok konuşuldu. 9 saniyelik video dünya çapında büyük ilgi çekti. Yayınlanmasından sonra 44.6 milyon kez görüntülendi. Tweet'i kısa sürede 1.3 milyondan fazla beğeni ve 187 binden fazla retweet aldı.

Musk lavaboyla Twitter merkezine girdiği videoyu paylaşırken, "Entering Twitter HQ – let that sink in!” diye yazdı.

Peki, Elon Musk neden elinde bir lavabo ile Twitter binasına gitti? Mesajı ne anlama geliyordu?

Aslında paylaşımdan bu yana pek çok kişi ve haber sitesi de bu soruya yanıt aradı. Ortaya birbirinden farklı yorumlar çıktı.

Musk'ın mesajı en özetle "Twitter'ın ana merkezine girerken – önce iyi düşün" anlamına geliyor.

Bazı yorumlarda bu ifadenin Twitter'ı alma sürecinde yaşanan sıkıntılara yönelik bir espri veya geçen hafta Washington Post'ta çıkan Twitter'ı aldıktan sonra çalışanlarının yüzde 75'inin işine son verme haberlerine gönderme olabileceği söylendi

BBC'ye göre iş dünyası jargonunda 'kitchen sinking' diye bir terim var; bir şirkette radikal bir eylemde bulunmak anlamına geliyor. Ancak BBC, "Bay Musk'ın mesajının bu olup olmadığı net değil" diyor.

ESKİ BİR İNTERNET ŞAKASI

Musk'ın kullandığı 'let that sink in' bir kalıp ve birine, tepki vermeden önce söylenenleri düşünmesini söylemek anlamına geliyor.

Tam olarak "Az önce duyduğun şeyi düşün ve idrak et" anlamına geliyor.

Sink ise aynı zamanda lavabo anlamına geliyor. Yani Elon Musk, eski bir internet şakasına atfen kelime oyunu yapıyor.

Bu bir meme ve aslında uzun süredir internette var. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kalıbın anlamı farklı. İfadenin başka bir yorumu ise "Bu lavabonun içeri girebilmesine izin vermeni istiyorum" anlamına gelebiliyor. Dolayısıyla bu kelime oyunu ile bir dönem lavabolu çok sayıda görsel internette dolaşmıştı.