Elon Musk Twitter’ı satın aldı; ilk işi 4 üst düzey yöneticiyi kovmak oldu

Elon Musk, büyük tartışmalara sahne olan ve adeta bir yılan hikayesine dönen Twitter’ı satın alma macerasını en sonunda tamamladı. İlk işi ise, başta CEO Parag Agrawal olmak üzere bazı önemli yöneticileri kovmak oldu.

Elon Musk Twitter’ı satın aldı; ilk işi 4 üst düzey yöneticiyi kovmak oldu

ABD medyasına ve bir yatırımcıya göre, dünyanın en zengin adamı Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter satın almasını tamamladı. Musk, anlaşmanın tamamlanmasına atıfta bulunarak "kuş serbest bırakıldı" tweeti’ni attı.

Elon Musk’ın ilk işi, CEO Parag Agrawal da dahil olmak üzere bir dizi üst düzey yöneticisini görevden almak oldu.

ABD basınında çıkan haberlere göre, finans müdürü Ned Segal ve firmanın en üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ve genel danışman Sean Edgett Agrawal’a katılan isimler arasında.

Bu arada, geçen Kasım ayından bu yana Twitter'ın başkanı olarak görev yapan Bret Taylor, artık görevde olmadığını belirtmek için LinkedIn profilini güncelledi.

Twitter'ın kurucu ortağı Biz Stone, işe "ortak katkıları" için Agrawal, Segal ve Gadde'ye teşekkür etti.

Twitter devralmayı henüz onaylamadı, ancak şirketin erken dönem yatırımcılarından biri BBC'ye anlaşmanın tamamlandığını söyledi.

Kendine özgü bir "ifade özgürlüğü savunucusu" olan Musk, Twitter'ın ılımlılık politikalarını sıklıkla eleştiriyordu. Musk, sosyal medya platformunu insanlığa yardım etmek için satın aldığını ve "medeniyetin ortak bir dijital kent meydanına sahip olmasını" istediğini söylüyor.

Tesla'nın kurucusu, Twitter'ın "uzun süredir bir şekilde zayıflamış, ancak inanılmaz bir potansiyele sahip bir varlık olduğunu” düşünüyor. Ama yine de, satın alma için ödeyeceği rakamın çok fazla olduğunu söylemeyi de hiç bırakmıyor.