Mini, yeni araçlarına Spike adını verdiği bir dijital köpek asistan ekliyor

Mini'nin yeni modellerinin bilgi - eğlence ekranında sizi artık bir köpek karşılayacak: Spike ile tanışmaya hazır mısınız?

Mini, yeni araçlarına Spike adını verdiği bir dijital köpek asistan ekliyor

Alman otomobil üreticisi BMW'nin sahibi olduğu İngiliz otomobil markası Mini, eski Mini reklamlarında yer alan İngiliz Bulldog'a dayanan Spike adlı yeni bir “akıllı kişisel asistan” duyurdu. Mini Concept Aceman'in kokpitine entegre edilecek olan Spike. bu ayın sonundaki Şangay otomobil fuarında ilk kez gösterilecek.

Spike’ın, gelecekteki üretim modeli araçlarda yer alması planlanıyor. Carscoops, bu gelecekteki modellerin 2023 Mini Countryman, 2024 Mini Cooper ve Aceman Crossover SUV'u içereceğini bildiriyor. Spike'ın bu araçlarda tam olarak ne yapabileceği tam olarak belirli olmasa da, görünüşe göre bu karakter, Şangay’da Aceman'ın merkezi dairesel OLED ekranından ve kontrol panelinden katılımcılara “çeşitli destek biçimleri” sağlayacak. Yılın ilerleyen dönemlerinde bu destek biçimleri hakkında daha fazla bilgi sunulacağı tahmin edilebilir.

Mini'nin tasarım başkanı Oliver Heilmer, “Artık Spike'ı dijital bir karakter olarak geleceğe taşıyoruz” diyor ve devam ediyor: “Ve o sadece bir tasarım deneyi değil, kullanıcı deneyimi için karakterli bir yol arkadaşı haline geliyor.

Carscoops, Spike'ın, sürücülere arabasının bilgi-eğlence özellikleri etrafında rehberlik etmek için basit bir ses kullanan mevcut bir BMW özelliğine çok benzediğini belirtiyor, ancak artık sese bir çizgi film köpeği eklenmiş olacak.