Motorola Moto Z4'ün Detayları Sızdırıldı

Motorola'nın bir sonraki amiral gemisi olması beklenen Z4 hakkında yeni detaylar var!

Moto Z4 sızıyor!

Moto Z4'ün çıkışına hâlâ aylar olduğu bilinen bir durum, ancak bu yeni amiral gemisi hakkındaki söylentileri engelleyen bir gerekçe değil. Yeni bir Motorola cihazı hakkında ortaya çıkan söylentiler ise cihazın birçok özelliğini ortaya koyar nitelikte.

Yeni Motorola cihazından Motorola Odin ismiyle bahsediliyor, ancak bu yüksek ihtimalle bir kod isim. XDA Developers'a konuşan kaynaklar cihazın henüz duyurulmamış bir işlemciyi kullandığına işaret ediyor. Bu işlemcinin uzun zamandır konuşulan Snapdragon 8150 olma ihtimali yüksek. Snapdragon 8150'nin Snapdragon'un yeni amiral gemilerine güç verecek bir sonraki üst seviye işlemcisi olması bekleniyor.

Bununla birlikte Motorola Odin'de bir ekran içi parmak izi sensörü olacağı da kaynağın verdiği bilgiler arasında. Kaynak bu bilgiyi tamamen doğrulayamadığını belirtse de bunun 2019 amiral gemilerinin revaçta özelliği olacağı düşünüldüğünde Motorola'nın bu yeniliği Moto Z4'te sunması oldukça olası. Bunun için Motorola'nın halihazırda yazılım çalışmalarını sürdürüyor olduğu da sızdırılan detaylar arasında.

Yeni Moto aynı zamanda Android Pie ve Moto Mod desteği ile gelecek ve desteklenen Modlar arasında 5G Moto Mod olacak. 5G Moto Mod geçtiğimiz ay tanıtılmıştı fakat aksesuarın 2019 yılına kadar çıkış yapması beklenmiyor.

Bütün bu detaylar oldukça iyi bir tablo çiziyor olsa da yeni cihaz hakkında sızdırılan bilgilerin hepsi iyi haberler içermiyor. Kaynak, sızdırılan cihazın 4GB RAM ve sadece 32 GB depolama alanı ile geleceğini belirtiyor. Depolama alanı bakımından belirtilen kapasite bir 2019 amiral gemisi bir yana, günümüz orta segment telefonları için dahi oldukça düşük bir rakam. Bu ise cihazın daha yüksek seviyede konumlanacak modellere sahip olacağı ihtimalini güçlendiriyor.

Diğer kötü haber ise Moto Z4'ün sadece Kuzey Amerika'da satışa çıkacağı ve özel bir Verizon modeline sahip olacağı yönünde. Bu da Moto Z4'ün aynı Moto Z3'te olduğu gibi bir Verizon ayrıcalıklı model olarak kalması durumunu akıllara getiriyor. Kaynak ise bu ihtimali doğrulayacak veya yalanlayacak nitelikte bir ifadede bulunmuyor.

Elbette ki tüm bu veriler henüz bir söylenti olma özelliğini taşıyor fakat XDA Developers ise kaynağın verdiği bilgilerin doğrulandığını ifade etmekte ısrarcı. Moto Z3'ün Ağustos'taki çıkışından bu yana sadece birkaç ay geçtiği düşünülürse bu bilgilerin doğru olup olmadığını ancak uzun zaman sonra görebileceğiz.

Okuyucu Yorumları