Motorola'nın Moto X'i sonunda geldi!

Hakkında çok fazla dedikodu yapılan gizemli cep Moto X, resmi olarak tanıtıldı! İşte tüm özellikleri

Beklenen cep sonunda geldi!

Hakkında çok uzun zamandır dedikodu yapılan, sayısız söylenti ve iddiaya ev sahipliği yapan, Motorola'nın Moto X'i, New York'ta düzenlenen etkinlikte resmi olarak tanıtıldı. Motorola, Google tarafından satın alındığından beri kayda değer bir cihazla karşımıza çıkamamıştı ve Moto X, bu durumu değiştirmeye aday bir model olarak görülüyordu. Peki ama telefon, açıklanan özellikleriyle bu beklentiyi karşılayabildi mi?

Moto X, 129.3 x 65.3 x 10.4 mm'lik boyutara; 130 gram ağırlığa sahip. 4.7 inç büyüklüğündeki dokunmatik AMOLED ekran, 1.280 x 720 piksel çözünürlük ve 316 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Ekran, aynı zamanda Gorilla Glass desteğine de sahip.

Moto X'in, kendisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratan ilk yanı da işte bu ekran aslında. Piyasada Full HD çözünürlük sunan amiral gemisi modeller cirit atarken, Motorola'nın neden hala Full HD'yi desteklemediğine anlam vermek o kadar da kolay değil.

Ve kasanın altındakiler... Haberimizin devamında...

Kasanın altında neler var?

Kasanın altında neler var?

Telefonda kullanılan işlemci, çift çekirdekli, 1.7 GHz hızında Snapdragon S4 Pro. Bu işlemci, 4 çekirdekli Adreno 320 GPU ve 2 GB bellek ile destekleniyor. Beklentiler, Motorola'nın 4 çekirdekli bir işlemci seçmesi yönündeydi ancak şirket, bu konuda da beklentilerin altında kalmayı tercih etmiş.

16 ve 32 GB'lık depolama seçenekleriyle piyasaya çıkacak olan Moto X, aynı zamanda, 2 yıl boyunca kullanılabilecek, 50 GB'lık Google Drive alanını kullanıcılarına ücretsiz sunacak.

Telefonun ana kamerası, 10 megapiksel çözünürlüğe sahip. Motorola'nın açıklamalarına göre bu kamera çok hızlı: Telefonu cebinizden çıkartıp fotoğrafı çekmeniz arasında 2 saniyeden daha az bir süre geçiyor. Kamera, 30 fps hızında, Full HD video çekimlerine de izin veriyor.

Ön yüz kamerası ise, 2 megapiksel çözünürlüğe sahip. O da, ana kamera gibi, Full HD video çekimlerine imza atabiliyor.

2.200 mAH'lık bir batarya ile raflara çıkacak olan Moto X, bu batarya sayesinde, yoğun bir kullanımı bile, 1 gün boyunca kaldırabilecek gibi görünüyor. Telefon, beklenildiği gibi Android 4.3 ile değil, Android 4.2.2 ile satışa sunuluyor. Ama yakın zamanda 4.3 güncellemesi alacağı da kesin.

Kişiselleştirme özellikleri... Haberimizin devamında...

Size özel bir telefon!

Size özel bir telefon!

Ve son olarak, telefonun sunduğu kişiselleştirme özelliği... Motorola, telefonu ilk olarak ABD'de satışa sunacak ve kişiselleştirme özelliğini de ilk olarak AT&T müşterilerine sunacak. Moto Maker Studio isimli bir online araç yardımıyla, telefonu alacak olanlar, ön ve arka çerçeveden duvar kağıdına, hatta telefona eklemek istedikleri özel mesajlara kadar pek çok detayı seçebilecekler ve telefonlarını bu şekilde sipariş edebilecekler. Motorola da, zaten ABD'de üretileceği açıklanan telefonları, 4 gün içerisinde sahibine, ücretsiz olarak gönderecek.

CHIP Online yorumu:

Açıkçası pek çoğumuz, daha güçlü bir donanım ve daha iyi bir ekran bekliyorduk. Ama Moto X, diğer markaların amiral gemilerine göre biraz daha zayıf kalımış görünüyor. Yine de günlük ihtiyaçları karşılamak için yeterli olduğu da bir gerçek. Bize göre telefonun ne kadar başarılı olacağı, kontratsız fiyatları belli olduğunda daha net bir biçimde ortaya çıkacak.

Okuyucu Yorumları