Motorola'nın yeni Moto G'sini denedik!

Geçen senenin başarılı ve ucuz telefonu Moto G'nin yenilenen sürümü, eskisi kadar iyi mi?

Yeni Moto G elimizdeydi!

2013'ün başarılı telefonu Moto G'nin yeni sürümü Moto G, bir kez daha uygun fiyat ve performanstan çok fazla taviz vermeyen bir teknik özellik listesiyle (ve tabi kafa karıştıran ismiyle) karşımızda.

Yeni Moto G'nin yurtdışı fiyatının eskisinden yüzde 15 daha yüksek olduğunu (ABD fiyatı 179 dolar) söylemekte fayda var. Ancak Motorola, işçilikte ve teknik özelliklerde geliştirmeler yapmış. 4.5 inç'ten 5 inç'e genişletilen ekran, 720p çözünürlüğünü koruyor. Ekrana yanlardan baktığınızda parlaklığın ciddi derecede düştüğünü görüyorsunuz. Bu çok da önemli olmayabilir, ancak telefonun nasıl böyle ucuz olabildiğini açıklayan bir detay. Telefonun arka kapağı, eskiden olduğu gibi çıkarılabiliyor. Bu sayede 8GB'lık telefonunuza eklemeniz şart olan microSD kartınızı kullanabiliyorsunuz.

8GB'lık depolama alanı, alt seviye bir telefon için bile aslında yetersiz. 1.2GHz'de çalışan dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 400 işlemci, yoğun uygulama ve oyunları üst seviye işlemciler kadar hızlı çalıştırmayacaktır. Bu işlemci, daha düşük saat hızlarında da olsa, bugünkü akıllı saatlerde kullanılıyor. Yani Moto G'nin işlem gücünün ne kadar yüksek olabileceğini tahmin etme işini size bırakıyoruz.

Kamera, Android arayüzü, ilk yorumumuz

Kamera, Android arayüzü, ilk yorumumuz

8 megapiksellik bir kamera (5MP yerine) ve tek LED flaşla gelen telefon, ekrana dokunarak fotoğraf çekmenize olanak tanıyor. Fotoğraf kalitesinin müthiş olduğunu söyleyemeyiz, ancak bu fiyattaki bir telefon için yeterince iyi.

Android 4.4.4 ile çalışan Moto G'de yazılım alanında çok büyük bir kişiselleştirme yapılmamış. Yani saf Android'i keşfedip uygulamalarla kendinize özel bir hale getirmek, size kalıyor. Ancak üzülerek tekrar söyleyelim ki kısıtlı depolama alanı, uygulamalarla rahatça oynamanıza engel olabilir. İyi olansa Android arayüzünün oldukça hızlı çalışması.

Yeni Moto G ile yeni Moto X'i yan yana koyduğunuzda, Moto G'nin parmağınıza verdiği tepkideki gecikmeyi rahatça görebiliyorsunuz. Ancak bu gecikme, Moto X'e neredeyse iki kat fazla para dökmeyi haklı çıkarmıyor.

Motorola'nın yeni Moto G'sini denedik!

Motorola, Moto G'ye eklediği ön hoparlörlerin özel bir tüketici araştırması sonucu olduğunu söylüyor. Ancak bu hoparlörlerden HTC'nin Boomsound'u gibi bir performans sunmasını beklemeyin. Hoparlörlerin sesi oldukça cılız kalıyor.

İlk kararımız

2013'ün Moto G'si etkileyici bir başarı sergilemişti. Yeni Moto G'nin aynı fiyata satışa sunulmaması ise bir hayal kırıklığı. Yeni telefonun ekranı, öncekine göre o kadar da iyi değil, ancak çoğu alanda geliştirmeler yapılmış. Yine de Moto G'nin geçen seneki ilgiyi çekeceği konusunda bazı şüphelerimiz var.

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları