Mozilla, Firefox Hello özelliğini kaldırıyor!

İlk olarak 2014'te büyük iddialarla kullanıma sunulan Firefox işlevi için yolun sonu geldi!

Firefox, vedaya hazırlanıyor!

Mozilla Firefox'un dahili video sohbet bileşeni Firefox Hello tarih oluyor. Mozilla yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada Hello'nun Eylül ortasında sunulacak Firefox 49 sürümüyle birlikte tarayıcıdan kaldırılacağını duyurdu.

Mozilla yetkilisi Nick Nguyen'in PCWorld'e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2014'te Firefox Hello için ilk olarak düşündüğümüz vizyon bunun web üzerinde paylaşım ve işbirliği için bir araç olmasıydı. Aradan geçen zamanın ardından mühendislik alanındaki önceliklerimiz değişmiş durumda ve bunun bir sonucu olarak kaynaklarımızı daha öncelikli girişimlerimize yönlendirme kararı aldık."

WebRTC üzerinde temellenen Firefox Hello tarayıcı tabanlı görüntülü ve sesli sohbet olanağı sunan açık kaynaklı bir teknoloji. İlk olarak Firefox 34'ün bir parçası olarak 2014'te sunulan Hello, Eylül 2014'te anlık mesajlaşma özelliklerine de sahip olmuştu.

Firefox ekibi tarafından yapılan açıklamadaki "değişen öncelikler" vurgusu, aslında kullanıcıların Hello'ya gösterdiği ilginin beklentilerin altında kaldığı şeklinde de yorumlanabilir.

Okuyucu Yorumları