Mozilla'dan açık kaynağa 1 milyon dolar!

Mozilla, açık kaynaklı yazılımlara verdiği desteği, bu son adımıyla daha da güçlendirdi!

Açık kaynağa büyük destek!

Firefox internet tarayıcısının gelişimini destekleyen The Mozilla Foundation, yakın zamanda yaptığı duyuru ile yeni Mozilla Open-Source Support programı içerisinde yer alan çeşitli açık kaynaklı yazılım projeleri için 1 milyon dolar katkıda bulunacağını söyledi.

Vakıf, 10 projeye yardım etmeyi planladığını ve yardım miktarlarının 10.000 dolar ile 250.000 dolar arasında olacağını duyurdu. Destek kazananlar, Aralık ayının ortalarında Orlando'da düzenlenecek ve temelde firmanın "tatil partisi" olarak tanımlanabilecek Mozilla etkinliğinde duyurulacak.

Vakfın söylediğine göre bu desteğin arkasındaki fikir, gerek Mozilla tarafından ürünlerde kullanılan kodları sağlamak olsun, gerekse üyelerin işlerini yapmalarını sağlayan araçları geliştirmek olsun, çeşitli şekillerde Mozilla'nın var olmasını sağlayanlara bir geri dönüş sağlamak. Mozilla'nın düzgün çalışması için, pek çok farklı alanlardaki açık kaynaklı projelerden faydalanılmakta.

Bu geri dönüş ile beraber Mozilla, bu projelerin geçmiş yardımları için teşekkür ederken, sağlıklı bir geleceğe sahip olduklarından da emin olmak istiyor.

Mozilla Foundation yöneticisi Mitchell Baker, resmi bir blog yazısı aracılığı ile serbest ve açık kaynaklı yazılım toplumu için Mozilla'nın finansal katkılarını arttırmasının zamanının geldiğini söylemekteydi: "Yıllardır bir destek programımız bulunmaktaydı. Şimdi ise bu topluluğa yeni bir seviye destek sağlamak için sistematik bir yol bulmanın vakti geldi."

MOSS programı, vakfın bağışları için büyük bir miktarı temsil ediyor. 2006 yılından bu yana yaklaşık olarak 2.5 milyon dolar bağış yapılmış durumda.

Okuyucu Yorumları