Mozilla'dan AR İçin Web Tarayıcısı!

Mozilla, yepyeni bir web tarayıcısı geliştiriyor. Ama bu tarayıcının hedef kitlesi oldukça farklı!

Mozilla'dan özel bir tarayıcı daha

Mozilla, kendi başına çalışabilen sanal ve artırılmış gerçeklik gözlüklere yönelik bir web tarayıcısı geliştiriyor.

Sanal gerçekliğin ve artırılmış gerçekliğin geleceğine inanan Mozilla, yeni tarayıcısı Firefox Reality'yi duyurduğu blog gönderisinde "web'in geleceğinin sanal ve artırılmış gerçeklik ile yoğun biçimde iç içe olacağına inanıyoruz. Bu gelecek, yaşamını web tarayıcıları üzerinde sürdürecek," dedi. VR ve AR için geliştirilen Firefox Reality, PC'ye bağlanmadan, kendi başına çalışabilen başlıklar için interneti açık ve güvenli olarak kullanmanızı sağlayacak.

PC'ye veya telefona ihtiyaç duymadan, kendi başına çalışabilen başlıklar arasında henüz sadece Çin'de satılan HTC Vive Focus ve henüz piyasada bulunmayan Oculus Go var. Firefox Reality aynı zamanda gizliliğe de önem veriyor. Açık kaynak kodlu olduğu için üreticilerin başlıklarına Firefox Reality desteği eklemesi kolay olacak.

Mozilla, VR/AR alanına daha önce de sıçramıştı. Firma, sanal ve artırılmış gerçeklik alanında WebVR, WebAR ve A-Frame gibi hizmetler sunuyor. Firefox Reality'nin ne zaman yayınlanacağı açıklanmadı ancak tarayıcının bir demosu, HTC Vive Focus için sunuldu.

Okuyucu Yorumları