Mozilla'dan Facebook'u Karantinaya Alan Eklenti!

Mozilla'nın yayınladığı bu eklenti, Facebook'u sandbox'ta çalıştırarak sizi "Facebook'tan koruyor"

Facebook'tan koruma eklentisi!

Cambridge Analytica ve Facebook veri skandalının yankıları devam ederken Mozilla, Facebook'u kapalı bir kutuda çalıştıran yeni bir gizlilik eklentisi yayınladı.

Mozilla'nın geliştirdiği Firefox eklentisi, üçüncü partilerin verilerinizi toplamasına engel olmuyor ancak sosyal ağın cookie'leri kullanarak internette yaptıklarınızı izlemesini zorlaştırıyor. Facebook Container eklentisini yüklediğinizde eklenti, sizi Facebook'ta oturum açmış halde tutan cookie'yi siliyor. Facebook'u bir kez daha açtığınızda sekme, mavi bir sekmede açılıyor ve Facebook'a normal biçimde giriş yapabiliyorsunuz.

Facebook'ta normal bir web siteye giden bağlantıya tıklarsanız site, konteynerin dışındaki bir sekmede açılıyor. Başka sitelerdeki Facebook'a ait paylaş düğmesine bastığınızda ise konteyner yine devreye giriyor. Facebook'u kullanarak giriş yaptığınız siteler, gömülü Facebook yorumları ve beğen düğmeleri ise çalışmıyor.

Reklamlar Askıda

Cambridge Analytica'nın 50 milyon kişinin verilerini izinsiz hortumlamasının ardından bir dizi firma, Facebook'ta reklam verme işine ara vermişti. Mozilla da bu firmalardan bir tanesi. Firma, blog'unda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mark Zuckerberg'in gizlilik ayarlarını geliştireceğini ve bunları daha koruyucu hale getireceğini söylemesinden umutluyuz. Facebook müşteri verilerini paylaşmakla ilgili, özellikle üçüncü parti uygulamalar için varsayılan gizlilik ayarlarını güçlendirmeye yönelik ciddi bir adım attığında geri dönmeyi düşüneceğiz."

Okuyucu Yorumları