Mozilla'dan Firefox için gerçek gizlilik modu

Firefox'a, verilerinizi ele geçirmeye çalışan web sitelerini engelleyecek yeni bir mod geliyor!

Firefox için yeni bir mod!

Mozilla, kullanıcılara kişisel gizliliği gerçek anlamda sunacak bir web deneyimi yaşatmak için çalışıyor. Şirket Firefox için üçüncü şahıslar tarafından kullanılabilecek, davranışları izleyen web öğelerini engelleyebilecek özel bir tarama modunu test ediyor.

Mozilla'nın deneysel modu, reklam ağları ve analiz şirketlerinin kullanıcı izlerini takip etmesinin önüne geçmeyi hedefliyor. Şirket geçtiğimiz Cuma günü "Private Browsing" olarak adlandırılan özelliğin Windows, Mac ve Linux için Firefox Developer Edition, Android için ise Firefox Aurora içersinde kullanılabilir olduğunu açıkladı.

Şu anda test sürecinde olan yeni modun Firefox'un gelecekteki sürümlerine dahil olabileceği belirtiliyor. Mozilla, bu fonksiyonun bazı "veriye aç" web sitelerinin düzgün yüklenmemesine neden olabileceğini söyledi. Şirket kullanıcılara sıkıntı yaşamamak adına bazı web sitelerinin engellemesini kaldırmalarını önerdi.

Yeni özelliğin, mevcut "Private Browsing'den" ne farkı olduğunu henüz bilmiyoruz. Ancak Mozilla, bu sayede "gerçek bir gizlilik" sunacağının iddiasını taşıyor. Yakında yeni modu kararlı bir Firefox sürümünde kullandığımızda, bu farkı anlayacağımızı umuyoruz...

Okuyucu Yorumları