Mozilla'dan Sevindiren Firefox açıklaması!

Mozilla, Firefox kullanıcılarını fazlasıyla mutlu edecek, özel bir mesaj yayınladı...

Mozilla'dan Firefox açıklaması!

Mozilla, "beyaz şapkalı" hacker'lar sayesinde, sadece 2016 yılı içerisinde 130'dan fazla güvenlik açığını kapadığını, yayınladığı bir mesaj ile paylaştı.

Firefox, 500 milyon kullanıcı sayısıyla dünyada ikinci en çok kullanılan tarayıcı konumunda. Birinci sırada ise bütün tarayıcıların yüzde 50'sini oluşturan Chrome var. Mozilla güvenlik şefi Richard Barnes yaptığı açıklamada, kapatılan açıkların ve düzeltilen hataların internet güvenliği bakımından çok önemli olduğunu söyledi: "Her gün milyonlarca insan Firefox kullanarak internete erişiyor. Sistemimizde bulunan tek bir açık bile bütün kullanıcılarımızın güvenliğini tehlikeye atabilir ve cihazlarının üçüncü şahıslar tarafından ele geçirilmesine sebep olabilir. Eğer bu güvenlik araştırmasını yapmasaydık, bütün Firefox kullanıcıları tehlikede olacaktı."

Barnes açıklamasının devamında rakip firmalarla birlikte çalıştıklarını ve bu sayede daha iyi bir şifreleme sistemi geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Google, Facebook ve Cloudflare ile birlikte testler yapan şirket yeni şifreleme sistemlerinin çalıştığını belirtti.

Okuyucu Yorumları