MS'in Avrupa Komisyonuna yeni jesti

Microsoft, Avrupa Birliği Komisyonunu memnun etmek için sürpriz bir uygulamaya daha gidiyor...

Tüm Windows'lara özgürlük!

Microsoft, Avrupa Birliği'ni memnun etmek için Windows 7 ile birlikte kullanıcılara internet tarayıcı seçimi sunacağını duyurmuştu. Bu seçim ekranında piyasa paylarına göre en yaygın olan internet tarayıcılar yer alacak. Kullanıcılar Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera gibi tarayıcılar içerisinden düzenli olarak hangisini kullanmak istediklerini böylece kolaylıkla seçebilecek. Microsoft da Windows 7'yi internet tarayıcı olmadan piyasaya sürmekten kurtulacak.

Yeni yapılan açıklamada bu özelliğin sadece Windows 7 ile sınırlı kalmayacağı, Avrupa'da satışa sunulan Windows XP ve Windows Vista'ya da dahil edileceği duyuruldu. Anlaşılan Microsoft artık Internet Explorer'ın Windows ile birlikte sunulan varsayılan tarayıcı olmadan da kendi ayakları üzerinde durabileceğine inanıyor.

Daha önceki açıklamada kullanıcıların en popüler 5 internet tarayıcı arasından seçim yapacağı belirtilmişti. Şimdi bu sayı 10'a kadar çıkabilecek. Piyasa payı düşük olan tarayıcılara da, gelecekte pazara girecek internet tarayıcılara da böylece yer verilmiş olacak. Avrupa Birliği Microsoft'un bu kararını onayladıktan sonra 5 yıllık bir süreç işleyecek. Anlaşılan bu özelliği Windows 8'de bile görebileceğiz.

Okuyucu Yorumları