MSN Messenger Çöktü

Dünya yazılım devi Microsoft’un anında mesajlaşma yazılımı MSN Messenger’ı altı günü aşkın bir süre çalışamaz duruma sokan problem Microsoft’un prestijini sıfırladı.

MSN Messenger Çöktü

Kullanıcılar hesaplarını açamadılar ve birbirleri ile iletişim kurmadılar.
Sorun, Microsoft’un .Net stratejisi hakkında da sorugulamalara neden oldu. Tüm dünya’nın .Net adındaki bir network’e hayatını bağlaması halinde, bu tür uzun süreli bir problem de dünya çapında bir finans, sağlık, iletişim krizlerinin çıkmasının çok muhtemel olduğu düşünülüyor.

Microsoft, sorunun giderildiğini ve kullanıcı profillerinin onarıldığını söylese de, dünyanın çeşitli yerlerindeki milyonlarca MSN kullanıcısı, hesaplarına ulaşamamaktan şikayetçi olmaya devam ediyor. Tüm dünyada yaklaşık 32 milyon abonesi bulunam MSN servisindeki sorun nedeniyle bir haftadır “buddy list” deki kontakları ile iletişimde problem yaşıyorlar.

Microsoft’un açıklamalarına rağmen haber sitelerine kullanıcılardan ‘hesaplarına ulaşamadıklarına’ dair mesajlar yağmaya devam etti. Gelen şikayetlerden kesintinin çok geniş bir coğrafyayı etkilediği ortaya çıktı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bu ülkelerin sayısının 30’u bulduğu belirtiliyor.

Kullanıcıların bir başka şikayeti de, Microsoft’un bu kesintiyle ilgili açıklamayı çok geç yapması. Sorunun nedenini öğrenmek için Microsoft’un sitesine girenler bu konuda yapılmış bir açıklama göremedi.

Bilgi: www.microsoft.com

Okuyucu Yorumları