Elon Musk ve Twitter arasında yaşanan büyük savaşta program belli oldu

Elon Musk ve Twitter arasında görülecek olan davada taşlar yerine oturmaya başladı; uzun süren tartışmalardan sonra dava programı kesinleşti.

Elon Musk - Twitter savaşında taşlar yerine oturuyor

Elon Musk'ın şirketi 44 milyar dolara satın alma anlaşmasından çekilmesinin ardından başlayan Musk - Twitter savaşında yeni bir gelişme daha yaşandı. Twitter'ın açtığı davanın Delaware Yargıtay'daki duruşma programı artık kesinleşti. Bu haftanın başlarında Musk ekibi başlangıç tarihi olarak 17 Ekim'i önermişti ve Twitter, davanın beş gün içinde tamamlanabilmesi koşuluyla kabul etmişti. Şimdi, Yargıç Kathaleen McCormick resmi bir program yayınladı ve programa göre duruşma 17 Ekim'den 21 Ekim'e kadar sürecek.

Her iki tarafın avukatları başlangıçta potansiyel başlangıç tarihleri için mücadele verirken, Musk'ın avukatları 2023'te bir dava zamanı istiyordu. Twitter ise Eylül ayını talep ediyordu. Şimdi herkesin üzerinde anlaşabileceği bir unsur söz konusu ve özellikle muhabirler için sonbaharda Delaware'de oldukça yoğun bir dönem geçecek gibi görünüyor.

Twitter tarafından bakıldığında, davanın daha erken bir tarihte olması kesinlikle daha iyi. Çünkü şirket zaten Musk'ı, geçtiğimiz yıldan daha düşük olan 2022 ikinci çeyrek kazanç sonuçlarına katkıda bulunan belirsizliği yaratmakla suçluyor ve bu belirsizliğin bir an önce kalkmasını istiyor. Dikkat çeken bir başka olay ise, Twitter'ın hissedarlarının 13 Eylül'de 13:00 ET'de yapılması planlanan özel bir toplantıda anlaşmayı oylaması olacak. Bu toplantılar genellikle rutin olaylar olarak görülüyor, ancak bu anlaşmayla ilgili hemen her şeyin oldukça olağandışı olduğu düşünülürse, dikkat edilmesinde fayda var.